ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Αναγκαία η ομόθυμη αντίδραση της κοινωνίας στη βία

Βενιζέλος: Αναγκαία η ομόθυμη αντίδραση της κοινωνίας στη βία

Τα φαινόμενα βίας και τα καθημερινά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το βασικό θέμα ήταν η αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, στα οποία, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει ομόθυμη και απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας. Ανέφερε επίσης ότι, «ως κοινωνία αντιμετωπίζουμε πέραν της γνωστής βίας, και τη ρατσιστική βία, απέναντι στην οποία τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση έχουν απόλυτη ταύτιση. Και απευθύνουν ανοιχτή πρόκληση σε όλες τις δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτού του είδους τη βία, μέτωπο» από το οποίο, όπως προκύπτει από τη δήλωση, αποκλείστηκε η Χρυσή Αυγή.

Αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι συζητήθηκαν κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά η αγορά και οι οικογένειες. Και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο βήμα είναι η «στροφή», που σημαίνει ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Ακόμα ανέφερε, ότι συζητήθηκαν και θέματα εθνικής ισχύος και εθνικής στρατηγικής, χωρίς να προχωρήσει περαιτέρω. Όπως είπε, τα θέματα αυτά, όπως και εκείνα της οικονομίας, θα συζητηθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι υπάρχει μια ωμή πολιτική σκευωρία, προερχόμενη από πολιτικές δυνάμεις με τη συνδρομή ορισμένων συνεργατών. «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ο θεός αγαπά τον κλέφτη. Αγαπά και τον νοικοκύρη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.