ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάλος από τη «γκάφα» Βενιζέλου ότι κατέχει αμυντικά σχέδια

Σάλος από τη «γκάφα» Βενιζέλου ότι κατέχει αμυντικά σχέδια

Την έντονη αντίδραση βουλευτών του Κοινοβουλίου προκάλεσε η τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου χθες βράδυ στη Βουλή, ότι έχει φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας.

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκαλώντας σάλο στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Έχω άτυπα ψηφιακά αντίγραφα του υπουργείου Αμύνης. Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ; Δεν παίρνω τώρα ως αρχηγός κόμματος τα εμπιστευτικά σημειώματα του ΥΠΕΞ; Τι παραπάνω ήταν το άτυπο ψηφιακό αντίγραφο μιας λίστας που ερευνούσε το ΣΔΟΕ μεταξύ όλων των άλλων;» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Η φράση αυτή του κ. Βενιζέλου χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «γκάφα» ενώ τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το σχόλιο του κ. Βενιζέλου.

Μάλιστα όταν ακούστηκε από τα κάτω έδρανα η ερώτηση τι τις έκανε τις φωτοτυπίες, εκείνος απάντησε πυροδοτώντας γέλια αλλά και αντιδράσεις: «Για να κάνω πραξικόπημα όταν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ»….!

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πάνος Καμμένος ο οποίος ζήτησε να του πει αν εννοούσε αυτό που είπε καθώς όπως σημείωσε, είναι παράλογο να διαθέτει τέτοιου είδους σχέδια εφόσον έχει φύγει από το υπουργείο Άμυνας.

«Κρατάει αντίγραφο κρίσιμων ζητημάτων για την λειτουργία των αμυντικών σχεδίων της χώρας στο γραφείο του;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ειλικρινά αυτό που με ενοχλεί τόσο δεν είναι ότι παραδέχθηκε πως έχει στοιχεία φωτοτυπημένα της άμυνας, του αμυντικού χάρτη της χώρας αλλά ότι ενώ το έλεγε στη Βουλή από κάτω το κοινό χειροκροτούσε...»!

Να παρέμβουν οι Αρχές που είναι αρμόδιες για την προστασία του στρατιωτικού απορρήτου, ζητά με ανακοίνωσή του ο Θεόδωρος Δρίτσας.