ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Καρατζαφέρης: Να παραιτηθεί ο Παπούλιας

Γ.Καρατζαφέρης: Να παραιτηθεί ο Παπούλιας

Την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «προκειμένου να διαχωρίσει την θέση του από τα όσα συμβαίνουν στην χώρα» ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, «ο μόνος, ο οποίος μπορεί να σώσει την χώρα από περαιτέρω ευτελισμό και να δώσει την δυνατότητα να επιστρέψει η αξιοπρέπεια σε αυτόν τον τόπο είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιαυτό και πρέπει να παραιτηθεί».

«Εάν παραμείνει», παρατήρησε, «θα είναι συνένοχος των άλλων».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν στην Βουλή, κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, μίλησε για ευτελισμό στα έσχατα όρια, τονίζοντας ότι «οι της Βουλής ξεφτίλισαν και τους θεσμούς και την ηθική».

«Καλά θα κάνουν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να καταλάβουν «που» οδηγούν τον τόπο», επεσήμανε.

«Αυτό που έγινε τις τελευταίες μέρες μπορεί να παρομοιαστεί μόνον με ότι έγινε το 1985 με τον Στεφανίδη προκειμένου να εκλεγεί ο Σαρτζετάκης. Είναι ντροπής πράγματα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:« πολύ φοβούμαι ότι προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα κάποιοι, θυσιάζουν τα πάντα στην σκοπιμότητα και την αμετροέπεια που τους διακρίνει».

Σχετικά με το ΛΑΟΣ και την πορεία του, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε:«Μας αναζητούν πλέον όλοι. Ενώ κάποιους τους καταζητούν εμάς μας αναζητούν. Αναζητούν τις σκέψεις μας, τις προτάσεις μας θα πω αυτό που μου είπε παλαιός πολιτικός:«αν ήσουν μέσα Καρατζαφέρη δεν θα γινόταν αυτά τα ευτράπελα».