ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για δηλώσεις Μιχαλολιάκου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για δηλώσεις Μιχαλολιάκου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παρέμβαση της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης για δηλώσεις του γ.γ. της Χρυσής Αυγής περί προβοκάτσιας εν όψει της πανελλαδικής απεργίας στις 20 Φεβρουαρίου, με κάποια μορφή ενέργειας που θα στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε η Κουμουνδούρου.

Όπως υπογραμμίζει, οι ισχυρισμοί του αρχηγού της Χρυσής Αυγής περί επίθεσης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εν όψει της απεργίας της 20 Φεβρουαρίου συνιστούν «ευθεία απειλή ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες και τη δημοκρατία».

«Δεν είναι τυχαίο», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «που ο ηγέτης της νεοναζιστικής οργάνωσης επιλέγει να εκστομίσει τα περί προβοκάτσιας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και να τα συνδέσει με την πανεργατική απεργία, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση κατασυκοφαντεί και καταστέλλει τις κοινωνικές κινητοποιήσεις». «Στόχος τους», σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι «να τρομοκρατηθεί ο λαός».

Για τους λόγους αυτούς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί από την κυβέρνηση, αλλά και τις δικαστικές αρχές να καλέσουν τον κ. Μιχαλολιάκο «να δώσει εξηγήσεις για τις απειλές του».

«Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ούτε τα κοινωνικά κινήματα τρομοκρατούνται από θρασύδειλους τραμπούκους», διαμηνύει σε υψηλούς τόνους η Κουμουνδούρου.