ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έως 500 δολάρια για να δει κανείς τον ΓΑΠ να προβλέπει το μέλλον!

Έως 500 δολάρια για να δει κανείς τον ΓΑΠ να προβλέπει το μέλλον!

Εσείς θα τα δίνατε; Κάποιοι θα τα δώσουν για να ακούσουν «έναν από τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές παγκοσμίως»...

Πρόκειται για μια σειρά ομιλιών που αφορούν σε διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τον κόσμο: Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, οι επαναστάσεις στον αραβικό κόσμο, οι κλιματικές αλλαγές. Τις διοργανώνει το Συμβούλιο Παγκοσμίων Υποθέσεων του Όρεγκον και ανάμεσα στους ομιλητές θα βρει κανείς τον Δαλάι Λάμα, αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου που θα μιλήσει για την κρίση και το μέλλον της Ευρώπης.

Μοιάζει λίγο αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό. Το ακόμη πιο φοβερό είναι το πόσο κοστίζει η είσοδος στις ομιλίες αυτές. Για να παρακολουθήσει κανείς τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας θα πρέπει να πληρώσει 70 δολάρια (αν είναι φοιτητής) ή πολύ ακριβότερα εισιτήρια που φτάνουν μέχρι και τα 500 δολάρια.

Στη διαφήμιση του Συμβουλίου Παγκοσμίων Υποθέσεων του Όρεγκον για τους ομιλητές του αναφέρεται ο χαρακτηρισμός που έχει δοθεί στον ΓΑΠ από το περιοδικό Foreign Policy: «Ένας από τους 100 μεγαλύτερους στοχαστές παγκοσμίως». Ένας χαρακτηρισμός που μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει σε όσους τον είχαν επικεφαλής της χώρας τους για δύο χρόνια και πλέον έχουν φτάσει να παίρνουν μισθούς (αν δεν είναι άνεργοι) περίπου όσο κοστίζει το ένα εισιτήριο για να τον δει κανείς να αναμασά τις αποτυχημένες του πολιτικές σε αδιάφορες ομιλίες.

Η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου θα λάβει χώρα στο Arlene Schnitzer Concert Hall του Πόρτλαντ, της πολιτείας Όρεγκον, στις 26 Φεβρουαρίου. Ο χώρος έχει χωρητικότητα 2.700 θέσεων και έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει ομιλίες από τους Μπιλ Κλίντον, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Κοντολίζα Ράις κ.α., στο πλαίσιο πάντα των ομιλιών που διοργανώνει το Συμβούλιο Παγκοσμίων Υποθέσεων.

Αν όλες οι θέσεις κόστιζαν από 70 δολάρια (το φοιτητικό εισιτήριο που λέγαμε), το μίνιμουμ ποσό που θα μαζευόταν θα ήταν 135.000 δολάρια, αλλά όπως μπορεί κανείς να καταλάβει, μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο έσοδο, που θα πλησιάζει το μισό εκατομμύριο δολάρια. Το συνέδριο έχει, βέβαια, και χορηγούς και μάλιστα μεγάλες εταιρείες όπως η Nike και η Delta Airlines, άρα τα έσοδά του είναι πολύ περισσότερα. Το ερώτημα τώρα που μένει να απαντηθεί είναι πόσα από τα χρήματα αυτά θα πληρωθεί για την παρουσία του ο κ. Παπανδρέου...

Διαβάστε επίσης:

Νέο παραλήρημα ΓΑΠ αυτή τη φορά από Πορτογαλία

Συνεχίζει τα ταξιδάκια ανά τον κόσμο ο Γ. Παπανδρέου

Χλευασμός και διακωμώδηση του Γ. Παπανδρέου σε Ελλάδα και Ευρώπη