ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεολαία ΑΝ.ΕΛ.: Η πραγματική ανεργία είναι μεγαλύτερη από 27%

Νεολαία ΑΝ.ΕΛ.: Η πραγματική ανεργία είναι μεγαλύτερη από 27%

«Ακόμα και τα αυξημένα ποσοστά που παρουσιάζει σε νέα έρευνα της η δήθεν ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή, δεν είναι αρκετά για να αποτυπώσουν τα τραγικά επίπεδα στα οποία έχει σκαρφαλώσει η ανεργία στην χώρα μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το συγκεκριμένο θέμα η νεολαία των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η επικεφαλής τους Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία έφθασε τον μήνα Νοέμβριο στο 27% (1.350.181), αυξήθηκε δηλαδή κατά 6,2 μονάδες σε σχέση με το Νοέμβριο του 2011, ενώ η ύφεση άγγιξε το 6 %.

Είναι εξόφθαλμα αντιληπτό ότι η πραγματική ανεργία είναι μεγαλύτερη από το 27%, αφού ως άνεργοι δεν λογίζονται: οι φοιτητές, οι μακροχρόνια άνεργοι που απελπισμένοι από την γενικότερη κατάσταση έχουν εγκλωβισθεί στην κατάθλιψη και δεν αναζητούν πλέον ενεργά εργασία, ακόμα και όσοι εργάσθηκαν έστω και μία ώρα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο.

Επίσης, οι ηλικίες 15-18 και 67-74 είναι απαράδεκτο να συμπεριλαμβάνονται στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό της χώρας. Ομοίως δεν προσμετρώνται ως άνεργοι οι αυτοαπασχολούμενοι που αναγκάσθηκαν να διακόψουν την δραστηριότητα τους καθώς και οι πρόσφατα απολυμένοι (για τους πρώτους τρεις μήνες).

Οι εγκληματικές πολιτικές της Συγκυβέρνησης βυθίζουν τους Έλληνες στην απελπισία, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση, στις αυτοκτονίες στερώντας τους το δικαίωμα στην εργασία».