Βουλευτές έπαιρναν παράνομα σύνταξη

Ελένη Αρλετή

Βουλευτές έπαιρναν παράνομα σύνταξη

Σάλος από την αποκάλυψη πως "εθνοπατέρες" εισέπρατταν παράνομα συντάξεις

Μπορεί στην Ελλάδα να τα έχουμε δει όλα και τίποτα να μη μας κάνει εντύπωση πλέον, ωστόσο η περίπτωση βουλευτών που εισέπρατταν παρανόμως βουλευτική σύνταξη ξεπερνά κάθε όριο.

Η απογραφή του Υπουργείου Οικονομικών και οι έλεγχοι που ακολούθησαν, εντόπισαν τρύπα 24 εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενη από 2.368 περιπτώσεις κρατικών αξιωματούχων που έπαιρναν κανονικά σύνταξη δίχως να το δικαιούνται.

Οι πιο τρανταχτές περιπτώσεις αφορούν 7 βουλευτές, 92 πρώην δημάρχους/νομάρχες και 366 που δήλωναν "ανάπηροι πολέμου". Πολλοί από αυτούς μάλιστα έχουν σήμερα αποβιώσει αλλά οι οικογένειες τους "ξέχασαν" να δηλώσουν το θάνατο στο συνταξιοδοτικό τους ταμείο. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίστηκαν υποθέσεις που δε συνέτρεχε κανένας απολύτως λόγος χορήγησης σύνταξης καθώς τα εν λόγω άτομα, δεν είχαν καν συμπληρώσει τα έτη που ορίζει η νομοθεσία για να λάβει κανείς σύνταξη.

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών βέβαια όλοι αυτοί παραπέμφθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς, χωρίς φυσικά να διαρρεύσει κανένα όνομα. Άλλωστε "κόρακας, κοράκου, μάτι δε βγάζει..."

Η βόμβα σκάει και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved