ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Έως το τέλος του 2013 το χαράτσι από τη ΔΕΗ

Στουρνάρας: Έως το τέλος του 2013 το χαράτσι από τη ΔΕΗ

Από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας έκανε γνωστή την πρότασή του, η είσπραξη του τέλους ακινήτου μέσω της ΔΕΗ να πραγματοποιηθεί και το 2013.

Ο υπουργός πρότεινε να συνεχιστεί η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ μέχρι το τέλος του 2013, σε μια ηπιότερη μορφή, και να ενταχθεί στον σχεδιαζόμενο ενιαίο φόρο ακινήτων από τις αρχές του 2014.

Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Γιάννης Στουρνάρας σχολίασε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων.

Ερωτηθείς να αποσαφηνίσει τι θα σημαίνει η τροποποίηση του τέλους, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο. Μάλιστα, για την εισήγηση αυτή, φέρονται να έχουν ήδη ενημερωθεί και οι κυβερνητικοί εταίροι, Ευ.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης.

Εισήγηση Σαμαρά στην Σύνοδο Κορυφής

Την ανάγκη να επανασχεδιαστούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανεργία, υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, στην παρέμβασή του στη Σύνοδο της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι όσο δεν υπάρχουν πολιτικές κατά της ανεργίας και αυξάνεται η ύφεση, τόσο θα ευδοκιμούν πολιτικοί σαν τον Μπέπε Γκρίλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από κοινού με τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, ειδική μέριμνα για έναρξη επιχειρήσεων από νέους, με χαμηλότερη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές.

Οι «27» καλούνται να αντιμετωπίζουν τις βαθιές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κρίση ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο, οι οποίες έχουν αναδειχθεί ως βασική απειλή για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Όπως σχολιάζει το Reuters, αυτή η Σύνοδος έχει χαρακτήρα αποτίμησης της μέχρι τώρα διαχείρισης της κρίσης και επιβεβαίωσης της οδού «δημοσιονομικής υπεθυνότητας» - και δεν προβλέπεται να γείρει σημαντικά η πλάστιγγα της ρητορικής περί λιτότητας και ανάπτυξης.