ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ύστατος αποχαιρετισμός της Βουλής στον Αθανάσιο Νάκο

Ο ύστατος αποχαιρετισμός της Βουλής στον Αθανάσιο Νάκο

Έναν εγκάρδιο αποχαιρετισμό στον άνθρωπο και πολιτικό Θανάση Νάκο, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ώρες, επεφύλαξε η Ολομέλεια της Βουλής στη σημερινή της συνεδρίαση.

Την αναγγελία του θανάτου του, «ως κεραυνού εν αιθρία» κατά το σχόλιο του Προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ακολούθησαν εκφράσεις γνήσιας συγκίνησης, για έναν κοινοβουλευτικό που διέκρινε πάντα η ευγένεια και η ευψυχία. Για τον «ευπατρίδη πολιτικό που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά», μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης, χωρίς να ξεχνά τον «συνοδοπόρο στην πολιτική μας διαδρομή και συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες».

Τον «αγαπητό συνάδελφο» αποχαιρέτισε για λογαριασμό της κυβέρνησης, ο υπουργός Εργασίας, Ι. Βρούτσης. «Πολιτικό σύγχρονο, υπεύθυνο, αξιόμαχο, που τίμησε την ψήφο των συμπολιτών του και τους υπηρέτησε με ζήλο και αυταπάρνηση απ' όλα τα αξιώματα που διαχειρίστηκε» χαρακτήρισε τον Αθανάσιο Νάκο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Μπούρας, βιογραφώντας τον παράλληλα ως δημόσιο πρόσωπο - μηχανικό στο Βόλο, στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτή, υφυπουργό Εσωτερικών, αντιπρόεδρο της Βουλής.

Πλέον θερμός υπήρξε ο αποχαιρετισμός του Θανάση Νάκου από την αντιπολίτευση. «Υπάρχουν στιγμές στη ζωή, που πραγματικά ο καθένας μας αναλογίζεται πόσο μικρή είναι η ίδια η ζωή και πόσο εύκολα την σπαταλούμε πολλές φορές σε άσκοπες διαμάχες» παρατήρησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ). «Ο Θανάσης Νάκος είχε μια μετριοπάθεια ως άνθρωπος και μια ιδιαίτερη ευγένεια. Τον διέκρινε η ειλικρίνεια και ο σεβασμός του αντιπάλου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο λαός της Μαγνησίας επί σειρά ετών, τιμούσε τον δημόσιο αυτό άνδρα...» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Ενθυμούμαι πάντα τον Θανάση τον Νάκο, παρόντα ανελλιπώς στη Βουλή» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος, Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ). «Υπεράσπιζε με σταθερότητα τις θέσεις του, πάντα όμως έτοιμος να ακούσει και τις απόψεις των άλλων. Γνωρίζω πώς ήταν ως άνθρωπος ο Θανάσης ο Νάκος, και φοβούμαι πως ο υπερευαίσθητος και φιλότιμος, με πολύ πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, ίσως έτσι να επέσπευσε υπό τις συνθήκες που βρέθηκε και με το επεισόδιο που είχε - και με την νοσηλεία του να έφυγε τόσο, μα τόσο νωρίς...».

«Τον είδα να αγωνίζεται συχνά υπό αντίξοες συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Τον γνώριζα χρόνια, τον παρακολουθούσα από τα πρώτα του χρόνια στο επάγγελμα του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη Βουλή, όχι μόνον ως εκπρόσωπο της Μαγνησίας, αλλά και ως Β' Αντιπρόεδρο της Βουλής» ανέφερε καταφανώς συγκινημένη η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Πραγματικά πρέπει να λυπούμεθα. Όλους τους ζώντες μας λυπεί ο θάνατος (ακόμα και των πολιτικών μας αντιπάλων) ο θάνατος ενός ακόμα Έλληνα» ανέφερε ο Χρήστος Παππάς (Χρυσή Αυγή).

«Όσοι τον γνωρίσαμε, μπορούμε να πούμε με ειλικρίνεια πως τον χαρακτήριζε η ηπιότητα, η ευγένεια και υπηρέτησε με πάθος το κοινοβουλευτικό ήθος, που δυστυχώς λείπει αυτήν την περίοδο απ' τη χώρα μας» σημείωσε ο Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ). «Ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με συνέπεια την πολιτική του παράταξη - ωστόσο τον διέκρινε σεβασμός στους αντιπάλους του και κυρίως ήθος στην πολιτική του αντιπαράθεση...» παρατήρησε ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ). Η κηδεία του Θανάση Νάκου θα γίνει το Σάββατο στον Βόλο. Ως έσχατη ένδειξη τιμής από τη Βουλή, οι σημαίες της κυματίζουν σήμερα μεσίστιες.