ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μύκονο φοβούνται νέο Παπαγεωργόπουλο

Στη Μύκονο φοβούνται νέο Παπαγεωργόπουλο

Συγκλονίζει στο νησί των Κυκλάδων το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 10 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Στο στόχαστρο του εισαγγελέα βρίσκεται ο πρώην και ο νυν δήμαρχος.

Η υπόθεση έχει να κάνει με χρήματα που κατέβαλαν τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού ως τέλη παρεπιδημούντων, που αντί να καταλήξουν στα ταμεία του δήμου μπήκαν στις τσέπες επιτήδειων που φέρονται να είναι υπάλληλοι της δημοτικής αρχής.

Συγκεκριμένα ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος για 19 συναπτά έτη, υπέβαλε ξαφνικά την παραίτησή του την 1 Ιανουρίου 2009, για να ξεσπάσει λίγου μήνες μετά το σκάνδαλο των υπεξαιρέσεων 10 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, τα νέα της παραίτησης του Βερώνη από τη δημαρχία, έπεσαν σαν κεραυνός στη Μύκονο. Ο πρώην στενός του συνεργάτης και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Κουσαθανάς, τα μαθαίνει ενώ βρίσκεται στον Βόλο για διακοπές και επιστρέφει άρον άρον στη Μύκονο προκειμένου να συσκεφτεί με τα υπόλοιπα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ύστερα από μια πολύωρη συνάντηση, του προτείνουν να αναλάβει τη θέση του Βερώνη. Ακολουθεί ψηφοφορία και ο Κουσαθανάς κερδίζει παμψηφεί. Σήμερα δηλώνει πως αν ήξερε για τα όσα συνέβαιναν επί Βερώνη με αφορμή το σκάνδαλο των υπεξαιρέσεων, δεν θα δεχόταν ποτέ να καθίσει στην «ηλεκτρική», όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, δημαρχιακή καρέκλα.