ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άκης εμπλέκει Σημίτη, Γιώργο, Βενιζέλο και Πάγκαλο

Ο Άκης εμπλέκει Σημίτη, Γιώργο, Βενιζέλο και Πάγκαλο

«Γνωρίζετε τα πάντα. Ελάτε να μιλήσετε»

Αποφασισμένος να μην παραδοθεί αμαχητί φαίνεται πως είναι ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, του οποίου η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο.

Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ως μάρτυρες υπεράσπισής του τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, τον νυν πρόεδρο του ΠΣΑΟΚ Ευ. Βενιζέλο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Αλέκο Παπαδόπουλο, Θ. Πάγκαλο, Κώστα Λαλιώτη, Βάσω Παπανδρέου και Γιώργο Ρωμαίο.

Επίσης πρότεινε ως μάρτυρες υπεράσπισής του τους Τζογάνο, Κρυονερίτη και Παραγκιουδάκη, τότε επικεφαλής των Ένοπλων Δυνάμεων. Όλοι συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ που υπέγραψαν τις «χρυσές» συμβάσεις.

Ωστόσο, το παρόν δικαστήριο δεν εξετάζει το εάν το ΚΥΣΕΑ έπραξε σωστά ή όχι υπογράφοντας τις περίφημες συμβάσεις, αλλά τις μίζες που διακινήθηκαν από την υπογραφή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος την περασμένη Παρασκευή είχε στείλει συνολικά δέκα εξώδικα προς τα προαναφερόμενα πρόσωπα και μάλιστα σε προσωπικό τόνο, «να έρθεις και να καταθέσεις στο δικαστήριο τι γνωρίζεις για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Στο εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος – Άρχισε η πολύκροτη δίκη