ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χέρι - Χέρι με την ανυποληψία Ζώης και Μαρκεζίνης

Χέρι - Χέρι με την ανυποληψία Ζώης και Μαρκεζίνης

Το παρασκήνιο της γνωριμίας των δύο ανδρών που θα συνεργαστούν στις Ευρωεκλογές

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Νέα ΜΕΡΑ του Χρήστου Ζώη, όπως διαρρέεται θα είναι ο Καθηγητής Βασίλειος Μαρκεζίνης σε μία κίνηση που μόνο δεν ξάφνιασε.

Ο πρώην βουλευτής Λάρισας γνωρίστηκε στο τέλος του 2011 με το μόνιμο κάτοικο Μεγάλης Βρετανίας Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου, όταν ο πρώτος αναζητούσε επαφή. Όπως αποκαλύπτεται στο σημερινό Τύπο, ο Μαρκεζίνης δέχθηκε να δει το Ζώη, αφού πήρε πρώτα το "οκ" από πολιτικό πρόσωπο με το οποίο τον συνδέουν ισχυροί δεσμοί στην Αθήνα. Οι συμβουλές του ωστόσο προς το Ζώη αποδείχθηκαν μάλλον καταστροφικές.

Ο "Sir", όπως του αρέσει να τον αποκαλούν, διεμήνυσε στο Χρήστο Ζώη πως πρέπει να καταψηφίσει το Μνημόνιο γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του η Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, θα είχε διωχθεί από την Ευρωζώνη, οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να συναινέσει ο βουλευτής σε κάτι που έτσι και αλλιώς θα χρεοκοπούσε.

Ο Ζώης υπάκουσε τον Καθηγητή, έχασε το Υπουργείο Εσωτερικών για το οποίο τον προόριζε ο Σαμαράς και διέλυσε την πολιτική του καριέρα αφού απέτυχε να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές. Το ακόμα χειρότερο βέβαια, είναι πως έχουμε Μάιο 2013 και η Ελλάδα είναι ακόμα μέσα στην Ευρωζώνη, γεγονός που αναδεικνύει και την αξιοπιστία του ίδιου του Μαρκεζίνη.