ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εισπρακτικές εταιρίες στους Δήμους θέλει ο Καμίνης

Εισπρακτικές εταιρίες στους Δήμους θέλει ο Καμίνης

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων σε σύσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), να δοθεί το δικαίωμα στους δήμους όλης της χώρας να αναθέτουν σε εισπρακτικές εταιρίες την συλλογή χρεών τρίτων προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καμίνης κατά τη σύσκεψη της ΚΕΔΕ με τους αρμόδιους υπουργούς για τα ζητήματα του πολυνομοσχεδίου ζήτησε από την πολιτεία να παρέχεται στους δήμους η δυνατότητα να τιτλοποιούν τα χρέη που έχουν τρίτοι προς αυτούς (καταστηματάρχες, πολίτες κλπ) και να τα παραχωρούν σε εισπρακτικές εταιρίες.

Σε μία εποχή λοιπόν, που οι ελληνικές οικογένειες δέχονται αφόρητη πίεση από τις εισπρακτικές των τραπεζών, ο "πρώτος" δήμαρχος της χώρας ζήτησε να μπει άλλος ένας κόμπος στη θηλιά που τους πνίγει.

Η πρόταση πάντως, προκάλεσε τις αντιδράσεις των άλλων δημάρχων αλλά και την οργή του πρώην δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος εξέδωσε σφοδρή ανακοίνωση εναντίον του Γιώργου Καμίνη χαρακτηρίζοντας την πρόταση του "νεοφιλελεύθερη" και "αντιλαϊκή".