ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει plan B – Η βελτίωση είναι εντυπωσιακή

Στουρνάρας: Δεν υπάρχει plan B – Η βελτίωση είναι εντυπωσιακή

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο δίκτυο του Bloomberg.

Η "τρύπα" στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος δεν μας ανησυχεί, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχει σχέδιο Β για την Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας διεμήνυσε ότι "Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Όλα έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup. Όλα τα στοιχεία είναι εκεί. Έχουμε εποικοδομητική συνεργασία με την τρόικα για την κάλυψή του κενού".

«Η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη έως τον Αύγουστο του 2014», σημείωσε.

Ο υπουργός έκανε λόγο για εντυπωσιακή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά, κάτι που όπως πρόσθεσε, οι αγορές το έχουν προσέξει.

«Δεν μας απασχολούν οι Γερμανικές εκλογές. Η δική μας ανησυχία αφορά στη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση, με ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να επιμείνει στη συνταγή της λιτότητας, τόνισε ότι «Δεν είναι λύση η περαιτέρω λιτότητα», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση «έχει άνετη πλειοψηφία».

«Οι δυο μεγάλοι στόχοι μας είναι να βελτιωθεί η φοροσυλλογή και να ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε ο κ. Στουρνάρας, σημειώνοντας ότι οι στόχοι για τη διετία 2013-14 θα καλυφθούν.