ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντιαλβανική δράση της Χρυσής Αυγής σε νεκροταφείο Χιμάρας»

«Αντιαλβανική δράση της Χρυσής Αυγής σε νεκροταφείο  Χιμάρας»

Δημοσιογράφος από το αλβανικό «News24», ο Αρτάν Χότζα ανέφερε ότι ελληνικές εξτρεμιστικές δυνάμεις παραβρέθηκαν στη διάρκεια της τελετής που έγινε στα τρίχρονα του θανάτου του Αριστοτέλη Γκούμα στο νεκροταφείο της Χιμάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί της «Χρυσής Αυγής» κάλεσαν να γίνει μια λειτουργία στην εκκλησία της Χιμάρας , αλλά ο ιερέας ‘απομακρύνθηκε’ από την εκκλησία. Το μνημόσυνο έγινε στο νεκροταφείο του χωριού, όπου ενταφιάστηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας.

Στην τελετή παραβρέθηκε μια ομάδα νέων ανθρώπων που φορούσαν μαύρα πουκάμισα με την ένδειξη «Χρυσή Αυγή», παρουσία της οικογένειας Γκούμα.

Μάλιστα- όπως γράφει το δημοσίευμα- οι οπαδοί της ‘Χρυσής Αυγής’ ξεδίπλωσαν μια σημαία της Βορείου Ηπείρου και ανέγνωσαν δήλωση για τη Βόρεια Ήπειρο.

Ορισμένοι οπαδοί της ‘Χρυσής Αυγής’ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους που προσπαθούσαν να κάνουν βιντεολήψη του περιστατικού.

Πάντως, ο αστυνομικοί (Αλβανοί), που ήταν παρόντες, δεν παρενέβησαν και οι Χρυσαυγίτες μετά από λίγο έφυγαν από νεκροταφείο προς την κατεύθυνση της Χιμάρας.

Ο Αριστοτέλης Γκούμας σκοτώθηκε στις 12 Αυγούστου 2010 μετά από μια φιλονικία με 5 Αλβανούς, επειδή τους απαντούσε στη μητρική του (ελληνική) γλώσσα.

ΠΗΓΗ Βαλκανικό Περισκόπιο