ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Διαλύεται το κόμμα, αν δημοσιοποιήσουμε τα πορίσματα»!

«Διαλύεται το κόμμα, αν δημοσιοποιήσουμε τα πορίσματα»!

Συγκλονιστική ομολογία στελέχους του ΠΑΣΟΚ- Πάνε για κουκούλωμα τις ατασθαλίες στα κομματικά ταμεία!

Κοντεύει να περάσει και το καλοκαίρι, αλλά στο ΠΑΣΟΚ –παρά τις επίσημες δεσμεύσεις του Βενιζέλου- όχι απλώς κρατούν στα κομματικά σεντούκια τα πορίσματα για τη διαχείριση των ταμείων τους την περίοδο του ΓΑΠ, αλλά φαίνεται πως το όλο σοβαρότατο ζήτημα το πάνε για τη χωματερή της λήθης!

Με δυο λόγια, θάψιμο, κουκούλωμα!

Οι λόγοι ευνόητοι. Και τους έχει κατ' επανάληψη επισημάνει το Newsbomb, απ' τους ελάχιστους πυλώνες ενημέρωσης που επιμένει να ασχολείται με το όζον αυτό θέμα, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των «ενημερωτάδων» έχει επιλέξει τη σιωπή, την συγκάλυψη, τη συνενοχή εν τέλει, αφού το πώς γίνονταν η διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ (όπως και κάθε άλλου κόμματος), δεν αφορά κομματικά, αλλά δημόσια χρήματα.

Και ως εκ τούτου είναι όχι απλά απαραίτητη, αλλά συνταγματικά επιβεβλημένη η δημόσια απολογία γι' αυτό.

Το Newsbomb απευθύνθηκε σε πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει, εμπλέκεται στο μείζον, μέγιστο αυτό ζήτημα. Και ρώτησε –για άλλη μια φορά- τι θα γίνει, πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των εταιριών που έκαναν τους ελέγχους όπως έχει δεσμευτεί ο Βενιζέλος.
Η απάντηση που λάβαμε δεν μας εξέπληξε μεν, αλλά σε κάθε περίπτωση συνιστά μνημείο κομματικού θράσους:

«Δεν θα γίνει τίποτα! Ποια πορίσματα; Μα αν τα πορίσματα δημοσιοποιηθούν ως έχουν, δηλαδή... ανόθευτα, τότε πάμε για φούντο, το κόμμα θα πρέπει πάραυτα να διαλυθεί

Και φυσικά η παραπάνω απάντηση συμπληρώνει το παζλ, που επίμονα εδώ και μήνες εμείς συνθέτουμε, προκειμένου να γίνει γνωστό στο λαό που έχει διαλυθεί απ' τα μνημόνια του ΓΑΠ και των διαδόχων του ( σε κόμμα και κυβέρνηση) κι έχει ανέβει «στα κάγκελα», πώς οι κομματικές ηγεσίες διαχειρίζονται τα χρήματα που τους δίνει το κράτος, τα χρήματα απ' τους Έλληνες φορολογούμενους!

Μάλιστα το εν λόγω στέλεχος μας επεσήμανε και κάτι άλλο:

Ότι το βενιζελικό επιτελείο σιγά-σιγά μα σταθερά διαρρέει ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τα πορίσματα στη δημοσιότητα όταν, λέει... γίνουν και στα άλλα κόμματα έλεγχοι και δημοσιοποιηθούν και τα σχετικά πορίσματα!

Δηλαδή θάψιμο κανονικό, θρασύτατο! Παρά τη σχετική υπόσχεση που είχε δώσει ο... ιεροκήρυκας της διαφάνειας Βαγγέλης Βενιζέλος!

Και το ερώτημα που (ξανα)τίθεται, είναι:

Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να κάνει το αυτονόητο, δεδομένου ότι –επαναλαμβάνουμε- μιλάμε για δημόσιο χρήμα;

Ούτε ένας;

Διαβάστε επίσης:

Στο... χρονοντούλαπο του ΠΑΣΟΚ τα πορίσματα για τα οικονομικά!

«Ταχυδρόμοι» μεταξύ Βενιζέλου και ΓΑΠ για το πόρισμα...

ΠΑΣΟΚ: Μεθοδεύουν το κουκούλωμα των αποτελεσμάτων των ελέγχων!

ΠΑΣΟΚ: Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια