ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται να γίνει η ΔΗΜΑΡ!

Συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται να γίνει η ΔΗΜΑΡ!

Αντικειμενικός σκοπός της ηγεσίας του κόμματος είναι να καλυφθεί το χάσμα στην κεντροαριστερά που χωρίζει τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε αγώνα για να διευρύνει το πολιτικό προσωπικού της αναζητώντας συμμαχίες στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο επιδίδεται η «Δημοκρατική Αριστερά».

Τις πληροφορίες αυτές μεταφέρουν συνεργάτες του κ. Φώτη Κουβέλη, τα ανώτατα στελέχη της ΔΗΜΑΡ επιχειρούν να παρέμβουν και να συμμετάσχουν στις διεργασίες που γίνονται στον κεντροδεξιό χώρο επιχειρώντας να καλύψουν το χάσμα ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, επικαλύπτοντας ακόμα και το ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά βεβαίως θα επιτευχθούν αφού δημιουργηθεί ένα όχημα συνεργασιών, ίσως και με πρόσωπα που εγκατέλειψαν στην πορεία τη ΔΗΜΑΡ, όπως οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς και Ανδρέας Νεφελούδης!

Το όνομα της πρωτοβουλίας θα είναι «Προοδευτική Συμπαράταξη», βασική συνιστώσα της οποίας θα είναι η ΔΗΜΑΡ αλλά θα μπορεί να υποδεχθεί και συνεργαζόμενες προσωπικότητες ή τάσεις του κεντροαριστερού χώρου. Όπως τονίζουν συνομιλητές του προέδρου του πρώην (συγ)κυβερνητικού κόμματος, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να αποκλείουν συνεργασίες με στελέχη ή βουλευτές του.

Στόχος είναι να βρεθούν στον ίδιο σχηματισμό άνθρωποι που εντάσσονται στον κεντροαριστερό χώρο αλλά δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη ΔΗΜΑΡ.

Αναμένεται τις επόμενες μέρες να γίνουν βολιδοσκοπήσεις σε πολιτικούς με κεντροαριστερό προσανατολισμό όπως ο Νίκος Χριστοδουλάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και τεχνοκράτες όπως ο Βασίλης Ράπανος.

Πολλοί πάντως μιλούν για ένα μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί πλέον η Αγίου Κωνσταντίνου. Δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που βλέπουν ότι ήδη ορισμένοι από τους «πραιτωριανούς» του κ. Κουβέλη συμπερφέρονται ήδη λες και συμμετέχουν σε κάποια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ...

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΑΡ: Το ελληνικό πρόγραμμα δεν θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση

Σε πανηγύρι στα Τρίκαλα ο Φ. Κουβέλης

ΔΗΜΑΡ: Να αποκρουστούν οι ανορθολογικές αξιώσεις της τρόικας

ΔΗΜΑΡ: Παράταση έως τουλάχιστον το 2015 στην απαγόρευση πλειστηριασμών

ΔΗΜΑΡ:Να πάρει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση για σταθεροποίηση και ανάπτυξη