ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα κοράκια της τρόικας πετούν πάνω από τη δημόσια περιουσία

Τα κοράκια της τρόικας πετούν πάνω από τη δημόσια περιουσία

Το παρασκήνιο πίσω από την «τρελή» απαίτηση της Τρόικας

Του Ειδικού Συνεργάτη

Σάλο έχει προκαλέσει το δημοσίευμα των Financial Times, με το οποίο χθες έφεραν στην επιφάνεια αποκλειστικό ρεπορτάζ για το κρυφό σχέδιο διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές μας.

Μέσα από το newsbomb.gr σας έχουμε ενημερώσει πολύ νωρίτερα για το σχέδιο αυτό, που κάνει λόγο για μεταφορά όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους σε ειδικό οργανισμό με έδρα το Λουξεμβούργο και θα διοικείται από ξένους managers.

Το σχέδιο προκαλεί για ακόμα μία φορά το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων.

Είναι τελικά να απορεί κανείς μέχρι πού μπορεί να φθάσει η προκλητικότητα των Γερμανών, οι οποίοι από κοινού με τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, δρομολογούν στην πιο σκληρή της μορφή το τελικό σχέδιο ολοκληρωτικής παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους ξένους δανειστές μας.

Σήμερα το newsbomb.gr σας αποκαλύπτει ένα ακόμα πλούσιο παρασκήνιο που διαμείφθηκε πριν λίγο διάστημα με αφορμή την παραίτηση Σταυρίδη από την ηγεσία του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιας Περιουσίας.

Όταν πλέον οι δανειστές μας είδαν - μετά και την εξέλιξη αυτή- ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποίησεων οδηγείται για ακόμα μία φορά στα... «βράχια» και ότι οι εκτιμήσεις τους για το ποσό που θα μπορούσε να εισπραχθεί από τις ιδιωτικοποίησεις θα διαψεύδονταν, τότε ξεκίνησαν τα τηλέφωνα και οι πιέσεις προς την ελληνική πλευρά.

Μέρκελ και Σόιμπλε είδαν το θέμα ως μία άμεση απειλή για τους ίδιους εν όψει των γερμανικών εκλογών.

Η αλήθεια είναι ότι όσο η Ελλάδεα αδυνατεί να πιάσει τους στόχους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι προς την Ελλάδα για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα για το 2014- 2015.

Πώς θα μπορούσαν άραγε οι Γερμανοί να το δεχθούν αυτό;

Λείπει το σχέδιο ανασυγκρότησης

Αυτός είναι ο λόγος που λέμε ξανά και ξανά ότι οι ατυχείς επιλογές προσώπων στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και οι διαχρονικές αστοχίες των ελληνικών κυβερνήσεων προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και μετατροπής της δημόσιας περιουσίας για ελκυστικές επενδύσεις, έχει αλείψει βούτηρο στο ψωμί των δανειστών μας για να ζητούν σήμερα να αναλάβουν αυτοί την διαχείριση της.

Εμείς πάντως ξεκαθαρίζουμε ένα πράγμα: ότι αν αυτό συμβεί, τότε την επόμενη μέρα η κυβέρνηση θα είναι καταδικασμένη στα μάτια και την συνείδηση των Ελλήνων ως ανίκανη να προασπίσει τα εθνικά μας συμφέροντα και την δημόσια περιουσία. Θα επιτρέψει η κυβέρνηση ένα τέτοιο σχέδιο πλήρους εκχώρισης δημόσιας περιουσίας; Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως όχι.

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ έχει βάλει στο «μάτι» την δημόσια περιουσία

Σταυροφορία άλωσης του ΤΑΙΠΕΔ από Μέρκελ και Σόιμπλε

Με τους άλλους «Σταυρίδηδες» τι γίνεται;