ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο Αλέξης Τσίπρας

-Ανοίγει τα χαρτιά του αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι των πολιτών

-Ανοιχτή ομιλία στο Λευκό Πύργο την Παρασκευή

Ανοιχτή συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει τα πολιτικά κόμματα να μην παίρνουν το ρίσκο να βγουν στο δρόμο.

Εν όψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διατηρήσει υψηλούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα να παρουσιάσει συγκεκριμένες οικονομικές προτάσεις που επεξεργάζεται εδώ και καιρό το οικονομικό επιτελείο. Αντίληψη της Κουμουνδούρου είναι πως η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο, συνεπώς πρέπει και ο κομματικός μηχανισμός να μένει σε εγρήγορση.

Σε ότι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα που χτίζεται από το οικονομικό επιτελείο του Γιάννη Δραγασάκη, κεντρική του πτυχή είναι η έκθεση της ΓΣΕΕ για τη σημερινή κατάσταση, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να επαναλάβει για ακόμα μία φορά πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Έχει γίνει ξεκάθαρο μάλιστα, πως για το ΣΥΡΙΖΑ η στάση πληρωμών δεν είναι ταμπού, κάτι που έχουν επαναλάβει στελέχη του κόμματος επανειλημμένα. Τονίζουν μάλιστα πως αν η τρόικα δεν κατανοήσει τη δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δε θα διστάσουν να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών, αναλαμβάνοντας το κόστος αυτής της επιλογής. Σε ρητορικό επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να τονίσει πως δεν πρόκειται για πραγματικό πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας αλλά για "λογιστική αλχημεία" της κυβέρνησης, ενώ θα επαναλάβει πως με βάση τα όσα προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο, έρχεται νέα καταιγίδα εις βάρος εργαζομένων και συνταξιούχων.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, οδηγούμαστε σε θερμό φθινόπωρο, με το ΣΥΡΙΖΑ να μη δείχνει διατεθειμένος να παραχωρήσει στην κυβέρνηση χώρο για νέες μεταρρυθμίσεις. Σχολεία, πανεπιστήμια και αμυντικές βιομηχανίες αποτελούν το πρώτο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα στην προσπάθεια του να φθείρει την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

Non paper του ΣΥΡΙΖΑ: Πρωθυπουργός της μονταζιέρας ο Σαμαράς

Σάλος με το «προκλητικό» πουκάμισο του Τσίπρα

Τσίπρας: Πλεόνασμα ψεύδους η ομιλία Σαμαρά (vid)