ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Καμία πιθανότητα συνεργασίας με μνημονιακά κόμματα

Καμμένος: Καμία πιθανότητα συνεργασίας με μνημονιακά κόμματα

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο για εκλογές ακόμα και αύριο το πρωί.

Αποκλείει κατηγορηματικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τα μνημονιακά κόμματα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Ερωτηθείς τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέφυγε να πάρει θέση, σημειώνοντας ότι «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο». Όπως τόνισε «εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου κατηγορώντας τους ότι είπαν ψέματα στη ΔΕΘ, ενώ ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα παρατήρησε ότι άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% «για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες» και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.