ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται νέες διώξεις για την Χ.Α. – Στο στόχαστρο 3 βουλευτές

Έρχονται νέες διώξεις για την Χ.Α. – Στο στόχαστρο 3 βουλευτές

Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που διανύουμε αρχής γενομένης από αύριο

Ακόμα και με την έκδοση εντάλματος σύλληψής τους μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος, Γ. Γερμενής και Στ. Μπούκουρας, μετά την αναμενόμενη άρση της ασυλίας τους με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, την απόφαση για την έκδοση ή μη του εντάλματος σύλληψης θα λάβει ο ειδικός εφέτης ανακριτής που θα οριστεί την Πέμπτη μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας Εφετών και θα αναλάβει στο εξής τον χειρισμό της πολύκροτης υπόθεσης που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με την έκθεση των δύο ανακριτών Γεωργουλέα και Παπακώστα, σε βάρος των 3 βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουν προκύψει βάσιμες ενδείξεις εμπλοκής στην εγκληματική οργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γερμενής κατονομάζεται από προστατευόμενο μάρτυρα ως Ταγματάρχης, με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών. Είναι ο βουλευτής που δεν διστάζει να τραβήξει όπλο.

Για τον Στάθη Μπούκουρα έχουν προκύψει ενδείξεις ότι διατηρεί και να κρύβει οπλισμό τύπου Ζάσταβα, ενώ σύμφωνα με προστατευομένο μάρτυρα, φέρεται ότι είναι ο αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου, αλλά και μπροστάρης του κυκλώματος που πουλά προστασία μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που έχει κάνει ελέγχους σε πάγκους στην λαϊκή χαρακτηρίζεται από τους ανακριτές ως σημαίνον στέλεχος της οργάνωσης λόγω του ότι έκανε και ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους.

Ο εφέτης ανακριτής όμως θα αποφασίσει και την διεύρυνση της βάσης του κατηγορητήριου με νέα αδικήματα, όπως αυτά που έχουν προκύψει από το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι συνάδελφοί του και αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, αλλά και πράξεις που συνδέονται με την προσβολή του πολιτεύματος.