ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Μπουτάρης: Οι Έλληνες έχουν νοοτροπία Σοβιετικής Ένωσης

Γ.Μπουτάρης: Οι Έλληνες έχουν νοοτροπία Σοβιετικής Ένωσης

Ο «αγαπημένος» Δήμαρχος των Γερμανών επιτίθεται στους Έλληνες

Σε «αγαπημένο» δήμαρχο των Γερμανών φαίνεται πως έχει εξελιχθεί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Μετά τα εγκωμιαστικά σχόλια του γερμανικού Τύπου την Άνοιξη, ήρθε η σειρά του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας και απεσταλμένου της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, να αποθεώσει τον αυτοδιοικητικό άρχοντα της συμπρωτεύουσας.

Ο «Δήμαρχος με τις κόκκινες κάλτσες», όπως τον χαρακτήριζαν τα τουρκικά Μέσα, περιλαμβάνεται στις αναφορές του Φούχτελ, στο πλαίσιο μιας προσωπογραφίας που κάνει η εφημερίδα της Γερμανίας, Die Welt. Ο Γερμανός «ύπατος» στην Ελλάδα, μιλά για την προσφορά τεχνογνωσίας που προσφέρουν οι γερμανικές αρχές προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας μας, ενώ σχετικά με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναφέρει πως πρόκειται για έναν πολιτικό, «πάνω στον οποίο μπορεί κανείς να βασιστεί απολύτως και ο οποίος έχει μία ξεκάθαρη γραμμή».

Στο άρθρο - ύμνο στο Φούχτελ - μιλάει φυσικά και ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τόνισε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι ακόμα σοσιαλιστικά διαμορφωμένη» και πως οι «άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν πολλά από το κράτος και τις υπηρεσίες του». Χαρακτήρισε μάλιστα την ελληνική νοοτροπία, ως νοοτροπία Σοβιετικής Ένωσης, την οποία πρέπει να αποβάλλουν οι Έλληνες.

Διαβάστε επίσης:

Μπρα ντε φερ στη σκιά του κυρίου «Χ» στη Θεσσαλονίκη

Ξαφνικός σεβντάς του Μπουτάρη για τον... Πατριάρχη!