ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Συμμαχία της Αριστεράς της Οικολογίας και του Σοσιαλισμού

Κουβέλης: Συμμαχία της Αριστεράς της Οικολογίας και του Σοσιαλισμού

«Παραμένουμε στρατευμένοι πάντα στην υπόθεση ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου και μάλιστα με μεγαλύτερη πλέον θέληση και δράση, καθώς οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού δημοκρατικού προοδευτικού πόλου».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του απόψε σε εκδήλωση του κόμματος, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης στην Πάτρα. Όσον αφορά την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση. Όμως, όπως πρόσθεσε, «η ευρύτητα του χώρου αυτού όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σαφή και διακριτά όρια», διότι όπως εξήγησε, «δεν μπορεί να συγχέεται η ευρύτητα με την απουσία στίγματος».

Επίσης, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι ο τρίτος πόλος δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα της συντηρητικής πολιτικής. Ταυτόχρονα όμως, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο τρίτος πόλος δεν θα συμφωνεί και θα δέχεται απόψεις λαϊκιστικές, άγονες, με σχέδια ξεπερασμένα και με υποσχέσεις για εύκολη επιστροφή στην κατάσταση προ κρίσης. Επίσης, σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, ο τρίτος πόλος δεν θα συμφωνεί με υποσχέσεις για τα πάντα στους πάντες και με διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Στόχος του προοδευτικού τρίτου πόλου, όπως είπε ο Φώτης Κουβέλης, είναι η πλειοψηφία, η ανάληψη της εξουσίας και η εφαρμογή του αντίστοιχου πολιτικού προγράμματος, αλλά όπως πρόσθεσε, δεν θα μείνει εκτός λύσεων έως ότου γίνει πλειοψηφία.

Επίσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε πολλαπλά αρνητικό το ενδεχόμενο κλεισίματος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο «θα είναι εγκληματικό για την χώρα, την άμυνά της και τους εργαζόμενους». Ακόμη, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ θα αγωνιστεί για να γίνει το περιουσιολόγιο, ώστε όπως τόνισε, «να σταματήσουν το μαύρο χρήμα, η διαφθορά και η φοροδιαφυγή».

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ έχει πρόγραμμα για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα