ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ληστρικός φόρος που οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας

Σκουρλέτης: Ληστρικός φόρος που οδηγεί στη δήμευση της περιουσίας

Ληστρικό χαρακτήρισε τον ενιαίο φόρο ακινήτων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον realm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Μιλάμε για ένα δυσβάσταχτο, ληστρικό φόρο που εκ των πραγμάτων, αν εφαρμοστεί, οδηγεί στη δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Βάζοντας μάλιστα και καινούργια στοιχεία μέσα, όπως να φορολογούνται χέρσα χωράφια», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Και πρόσθεσε: «Θυμόσαστε ότι αυτός ο φόρος έρχεται σε αντικατάσταση αυτού που είχε ονομαστεί ως “χαράτσι” της ΔΕΗ, το οποίο θα ήταν προσωρινό. Τελικά και αυτό μονιμοποιείται και η συνολική επιβάρυνση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Δεν μπορούμε να το δούμε αποσπασματικά το θέμα. Αυτός ο φόρος έρχεται για να ικανοποιηθούν κάποιοι στόχοι μέσα στο δεδομένο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής. Γι’ αυτό και τώρα που κάποιοι διαμαρτύρονται πως πρέπει να γίνει πιο ήπιος λένε: “ναι, αλλά από που θα τα βρούμε τα λεφτά;”. Θα έλεγα λοιπόν ότι όσοι φωνάζουν θα πρέπει να καταλάβουν ότι αν δεν αμφισβητηθεί ο πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής ο οποίος έχει οδηγήσει σε αυτή την οικονομική και κοινωνική ισοπέδωση, δεν βγάζουμε άκρη. Τα πράγματα πλέον είναι οριακά».