ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Θα βγάλω τη χώρα από το Μνημόνιο

Σαμαράς: Θα βγάλω τη χώρα από το Μνημόνιο

-Τι είπε ο πρωθυπουργός για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και τη βία

-Γιατί υπερασπίστηκε με θέρμη τον Ευ. Βενιζέλο

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σε εφ όλης της ύλης συνέντευξή του.

Ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του και αποκάλυψε το σχέδιο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, αλλά και τη στρατηγική για μια σειρά από ζητήματα.

Ο κ. Σαμαράς, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι επαφές με τους επικεφαλείς της τρόικας τόνισε πως δεν είμαστε σε πόλεμο, αλλά σε διαπραγμάτευση. Υπεραμύνθηκε των θυσιών του ελληνικού λαού, εμφανίστηκε σίγουρος για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και διαβεβαίωσε ότι το 70% αυτού του ποσού θα κατευθυνθεί για να αποκατασταθούν αδικίες, με πρώτους τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους.

Ο πρωθυπουργός έδειξε ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και να στηθούν οι κάλπες τον Ιούνιο του 2016, ενώ για τον ενδιάμεσο σταθμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, εμφανίστηκε έτοιμος να αποδεχθεί και πρόσωπο που δεν ανήκει στην κεντροδεξιά.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες κκ. Τ. Μπαλτάκο και Χρ. Λαζαρίδη, τον δεύτερο με ιδιαίτερη θέρμη, ενώ επέκρινε με σφοδρότητα αρκετές φορές τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον πρόεδρό του κ. Αλ. Τσίπρα.

Στο μείζον θέμα των ημερών, μετά την δολοφονία των δυο νέων ανθρώπων στο Ν. Ηράκλειο, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, είπε ότι η Δημοκρατία δεν υποκύπτει στην εγκληματική βία. Για τη Χρυσή Αυγή, επανάλαβε τον χαρακτηρισμό περί εγκληματικής οργάνωσης και εκτίμησε ότι η δύναμή της θα μειώνεται συνεχώς.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Κανένας εμφύλιος - Οι Έλληνες είναι ενωμένοι κατά της βίας

Σαμαράς: Προς Θεού, δεν είμαστε στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου

Σαμαράς: Επιμένω, δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα (βίντεο)

Σαμαράς: Πολλοί θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ άκρο (βίντεο)

Ο Σαμαράς υποσχέθηκε σε ένα χρόνο δωρεάν ίντερνετ για όλους (βίντεο)