ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή 8 «γαλάζιων» στο Στουρνάρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Επιστολή 8 «γαλάζιων» στο Στουρνάρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

Νέο «αντάρτικο» στην ΚΟ της ΝΔ

Οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανοίγουν ακόμη ένα μέτωπο, μετά τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Με νέα επιστολή προς το Γιάννη Στουρνάρα κάνουν λόγο για καταβαράθρωση της αγοράς καυσίμων και παταγώδη αποτυχία του συστήματος των επιδομάτων θέρμανσης και ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθεί με την τρόικα την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του Ενιαίου Φόρου Κατανάλωσης επίπεδα.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους δανειστές μας για το αυτονόητο: Ότι καταργώντας το χρεωκοπημένο σύστημα επιδομάτων που μας επέβαλαν και επαναφέροντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του φόρου επίπεδα και όλα τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν και η αγορά καυσίμων θα ανακάμψει θεαματικά και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν εντυπωσιακά», αναφέρουν οι βουλευτές.

«Σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο που έχει απομείνει, οι δανειστές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους, ότι η πολιτική που μας επέβαλαν για το πετρέλαιο θέρμανσης, έχει καταβαραθρώσει την αγορά καυσίμων, όπως επίσης και τα προσδοκώμενα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης», προσθέτουν.

Επισημαίνουν, τέλος, πως η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία αγοράς πετρελαίου και ότι η αποτυχία της υιοθέτησης του επιδόματος θέρμανσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ελάχιστα νοικοκυριά έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Γ.Καρασμάνης, Γ. Ορφανός, Α. Δερμεντζόπουλος, Δ. Κυριαζίδης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Τ. Κοψαχείλης, Θ. Λεονταρίδης.