ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «φώτα» του στην «Πόλη της Φωτός» θα δώσει ο Παπανδρέου!

Τα «φώτα» του στην «Πόλη της Φωτός» θα δώσει ο Παπανδρέου!

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει σβάρνα τις ηπείρους...Μετά τις ΗΠΑ, σειρά έχει τώρα η Ευρώπη...

Ποια είναι όμως η είδηση; Οτι οι διαλέξεις του πρώην πρωθυπουργού ειναι sold out καθώς οι αιτήσεις για συμμετοχή στις ομιλίες του ξεπερνούν κάθε προσδοκία των οργανωτών.

Από σήμερα ο Παπανδρέου είναι στο Παρίσι. Στις 7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου- θα δώσει σειρά διαλέξεων στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), στη Πόλη του Φωτός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού πρόκειται «για μία από τις σημαντικότερες σχολές πολιτικής επιστήμης στην Ευρώπη, με διεθνές κύρος και ανοιχτούς ορίζοντες στην αναζήτηση νέων ιδεών, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την συνεργασία του Γιώργου Παπανδρέου. Πολύ περισσότερο που η τρέχουσα πολιτική περίοδος χαρακτηρίζεται από το ορόσημο των Ευρωπαϊκών Εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη».

Στις διαλέξεις του ο πρώην πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στις ευρωεκλογές και στην κρισιμότητα τους για το μέλλον της Ευρώπης. Η συντηρητική Ευρώπη αναζητά λύσεις με ατολμία θα πει ο Γιώργος Παπανδρεου. Σε οτι αφορά τα οικονομικά ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας θα πει οτι «χρειάζονται πολιτικές που θα δίνουν περισσότερο βάρος στη δημοσιονομική υπευθυνότητα έναντι της βίαιης προσαρμογής και στην ανάπτυξη έναντι της λιτότητας, θα προωθούν κοινές πολιτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας και παράλληλα θα μεριμνούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των φορολογικών παραδείσων».