ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Σε εξέλιξη η συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας

Νέο ραντεβού μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και των εκπροσώπων των δανειστών βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτίριο της οδού Νίκης.

Αβέβαιο παραμένει το εάν θα επιτευχθεί συμφωνία όσον αφορά στο ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεγάλα «ανοικτά μέτωπα» για τους εκπροσώπους των δανειστών εστιάζονται στο φορολογικό σύστημα και στις «τρύπες» στα ασφαλιστικά ταμεία.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το 2014, αλλά τα προσδιορίζει σε 500-700 εκατ. ευρώ (αντί των 2- 2,5 δισ. ευρώ που φέρεται να ζητεί η τρόικα) και σε ουδεμία περίπτωση δέχεται τα πρόσθετα μέτρα να αφορούν σε μισθούς, συντάξεις και φόρους.

Στη σύσκεψη συμμετέχει εκτάκτως και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης γεγονός που σημαίνει ότι θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα των πλειστηριασμών.

Οι δύο πλευρές θα έχουν συνάντηση και στις 17:00 το απόγευμα.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στην τρόικα έξω από το ΥΠΟΙΚ καθαρίστριες που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση ενώ και η σημερινή έλευση της τρόικας ήταν επεισοδιακή: Μία εβδομάδα μετά τη ρίψη κερμάτων από πολίτη στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πολ Τόμσεν, τα απρόοπτα σήμερα συνεχίστηκαν όταν ένας από τους άνδρες των τεχνικών κλιμακίων, ανοίγοντας την πόρτα του αυτοκινήτου του, «χτύπησε» διερχόμενο μηχανάκι, χωρίς, ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.