ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις ζήτησε ο Τσίπρας από τους συνεργάτες του

Εξηγήσεις ζήτησε ο Τσίπρας από τους συνεργάτες του

Δύο σοβαρά λάθη καταλογίζει στο ηγετικό επιτελείο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο κ. Αλέξης Τσίπρας για την εικόνα που έδειξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της προτάσεως μομφής, όσο και με τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ζητεί άγριο «μαρκάρισμα» της κυβέρνησης με σοβαρές θέσεις και επιχειρήματα που θα αποδείξουν τη γύμνια και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της πολιτικής της.

Αν αυτό δεν επιτευχθεί άμεσα με χρονικό στόχο τις 21 Νοεμβρίου, οπότε θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός του 2014 στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ζητήσει την ανασυγκρότηση του επιτελείου του.

Στέλεχος της Κουμουνδούρου σχολίαζε στη NEWSBOMB ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζει ψηλά τον πήχη και δεν πρόκειται να χαριστεί απέναντι στη συγκυβέρνηση που αφήνει αναπάντητα ερωτήματα με εξυπνάδες, ύβρεις, ειρωνείες και απειλές.

Κάποιοι εκτιμούν μάλιστα πως οι υπόνοιες και οι αιχμές που άφησε εναντίον του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα απαντηθούν πολύ γρήγορα όπως το επιθυμεί. «Με ονόματα, στοιχεία και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες», σχολίαζαν στην Κουμουνδούρου και δεν απέκλειαν να καταθέσουν πρόταση για τη συγκρότηση εξεταστικής σχετικώς με το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Τι λένε επισήμως

Επισήμως πάντως, μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος, βγαίνει προς τα έξω πως ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία.

Κάποιοι μάλιστα είναι βέβαιοι ότι η κυβέρνηση κοινωνικής μειοψηφίας σύντομα θα είναι και κοινοβουλευτική μειοψηφία. Εκτός από την αναμενόμενη «ανταρσία» της βουλευτού Πέλλης κ. Θεοδώρας Τζάκρη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έχασε 25 βουλευτές μέσα σε 16 μήνες διακυβέρνησης.

Στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισημαίνουν ότι η συνοχή της κυβέρνησης θα δοκιμαστεί εντονότερα το αμέσως επόμενο διάστημα αφού έρχονται προς ψήφιση τα μέτρα για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, τους πλειστηριασμούς, τις μειώσεις συντάξεων, τις απολύσεις κι έπεται η ψήφιση του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους.

Περιμένουν μάλιστα νέες ανεξαρτητοποιήσεις και αναταράξεις όχι μόνο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ αλλά και στη Ν.Δ.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB