ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Κινητικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την απόρριψη της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης.

Οι παρασκηνιακές συζητήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και τα επιτελεία των κομμάτων επιχειρούν να διαμορφώσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες, έχοντας φυσικά στο πλάνο τους και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Η οριακή πλέον κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί ευρύτερες διεργασίες στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, πλην αυτής του ΚΚΕ. Το «ΝΑΙ» στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ της κ. Τζάκρη και η μετέπειτα διαγραφή της από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, έχει πυροδοτήσει ντόμινο εξελίξεων.

Ο Αλ. Τσίπρας με αέρα από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις άρχισε ήδη να κάνει λόγο για κάλπες πολύ νωρίτερα από το 2016 που τις τοποθετεί ο Α. Σαμαράς. Οι κάλπες του Μαΐου έχουν πυροδοτήσει σενάρια συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, γεγονός που διχάζει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Ο Πάνος Καμμένος θέτει ευθέως θέμα κοινών υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ένα πρώτο βήμα συνεργασιών, ενώ ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, αν και το πρωί της Παρασκευής έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία, αλλά με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου πάντως εμφανίζονται ιδιαίτερα προσεχτικά στις τοποθετήσεις τους, ξεκαθαρίζοντας ότι πρώτον είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητούν εκλογικές συνεργασίες και δεύτερον έτσι κι αλλιώς η Κουμουνδούρου έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι οι τοπικές κοινωνίες και οργανώσεις είναι εκείνες που θα αποφασίσουν σε μεγάλο βαθμό για τους υποψηφίους, διατηρώντας την αυτονομία τους. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα κεντρικής συμφωνίας, καταλήγουν.

Διαβάστε επίσης:

Τατσόπουλος: Μπορεί να υπάρξει κατά περίπτωση συνεργασία με ΑΝΕΛ (vid)

ΑΝΕΛ: «Ναι» στις συμμαχίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Luxemburger Wort: Ο Τσίπρας ελπίζει σε εξουσία ως ζευγάρι με ΑΝΕΛ

Αντιμνημονιακούς υποψηφίους θα στηρίξουν οι ΑΝΕΛ για την Αυτοδιοίκηση

Ποιος βουλευτής ήξερε για το «άνοιγμα» της Τζάκρη στο ΣΥΡΙΖΑ

Και επίσημα υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας