ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση είναι όμηρος των επιλογών της!

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση είναι όμηρος των επιλογών της!

«H κυβέρνηση είναι όμηρος μιας στρατηγικής, που ουσιαστικά ισοδυναμούσε με όρκους πίστης και υποταγής απέναντι σ' αυτή την πολιτική που την εξέθεσε τόσο στα μάτια των δανειστών, αλλά και κυρίως απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Πάντως, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Δεν έχει πολλά περιθώρια. Κι αυτήν τη στιγμή προσπαθεί να δημιουργήσει κάποιες εντυπώσεις ότι κάτι υπερασπίζεται. Αλλά νομίζω ότι όταν έχεις καταθέσει τα όπλα σου, έχεις ουσιαστικά προσχωρήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο και πλέον είσαι όμηρος αυτών των επιλογών», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης στην τρόικα, ενώ για το θέμα των πλειστηριασμών είπε πως ο κ. Σαμαράς έπρεπε «να έλεγε ευθέως στην τρόικα ότι αυτό δεν το συζητάμε» και προσέθεσε: «Αυτό είναι μια μονολεκτική απάντηση. Δεν το συζητάμε. Το αφήνει όμως. Διαπραγματεύεται τους όρους άρσης των πλειστηριασμών, διαπραγματεύεται για το πόσοι συμπολίτες μας θα χάσουν τα σπίτια τους». Εκτίμησε δε πως «το ενδεχόμενο να μην αντέξει αυτή η κυβέρνηση είναι πάνω στο τραπέζι», ενώ σε ό,τι αφορά την πρότασή του, μέσω εφημερίδας, στους βουλευτές να μην στηρίξουν την κυβέρνηση, τόνισε:

«Η αποστασία παραπέμπει σε συναλλαγές, σε χρηματισμούς, σε συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι... Προσέξτε. Ακόμα κι αν αυτή η κυβέρνηση πέσει, επειδή κάποιοι βουλευτές, όπως οι ίδιοι λένε στα ΜΜΕ, δεν μπορούν να βλέπουν τους συμπολίτες τους να υποφέρουν δεξιά και αριστερά, θα είναι μια κίνηση, η οποία θα επιβληθεί κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης. Είναι ο κόσμος δηλαδή με τη στάση του που λειτουργεί καταλυτικά και θα ωθήσει αυτούς τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τέτοιους εγκληματικούς νόμους...». Σε ό,τι αφορά την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η τακτική μας είναι ενταγμένη στο στόχο που σας είπα, να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και με αγώνες και μέσα και έξω από τη Βουλή» και υπογράμμισε: «Αυτό θέλουμε να υπηρετήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος σε Σόιμπλε: Δεν αντέχουμε άλλη λιτότητα!

Βενιζέλος: Θέλουμε οικονομική διαπραγμάτευση με ευφυείς εταίρους!

Βενιζέλος: Δεν ζητάμε χάρες

Την Πέμπτη ο Βενιζέλος μετράει «κουκιά»

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων

Σε έξι μηνιαίες δόσεις ο νέος φόρος ακινήτων

Γ.Στουρνάρας: Ποια είναι η πρόταση για τους πλειστηριασμούς

Πάνω από 8 φορές αυξήθηκαν οι φόροι στα ακίνητα

Οι δανειστές απέρριψαν το σχέδιο για το φόρο ακινήτων

Αντίθετος ο Μιχελάκης σε απελευθέρωση απολύσεων και πλειστηριασμών

Βούλτεψη: Κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής για τους πλειστηριασμούς