ΔΗΜΑΡ: Μειώστε τώρα τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης

Newsroom Newsroom

ΔΗΜΑΡ: Μειώστε τώρα τον ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης

Την άμεση μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης ζητεί η ΔΗΜΑΡ, καλώντας την κυβέρνηση να ενεργήσει μονομερώς.

«Η αιθαλομίχλη πάνω από τις ελληνικές πόλεις έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων», υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ και επαναλαμβάνει πως «η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης αποδείχθηκε λανθασμένο μέτρο».

Συνεχίζει τονίζοντας ότι τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν αντί να αυξηθούν, οι πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανσή τους, το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν καταπολεμήθηκε, η υγεία των πολιτών επιβαρύνεται και το κόστος αυτής της επιβάρυνσης ως δαπάνη υγείας θα αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερο.

Η ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει τη μη παραδοχή αυτών και την άρνηση αλλαγής πολιτικής από την κυβέρνηση και την τρόικα εξοργιστική.

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει μονομερώς στη μείωση του φόρου, ενώ σημειώνει πως ταυτόχρονα μπορεί να ξεκινήσει μια ευρείας κλίμακας παρέμβαση που θα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved