ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της ΧΑ στον ανακριτή

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της ΧΑ στον ανακριτή

Ενώπιων των εφετών- ανακριτών Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, απολογούνται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι των ανακριτών ο Γερμενής, η απολογία του οποίου διήρκεσε επτά ώρες και ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 16:30. Αυτή την ώρα απολογείται ο Ηλιόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει ο Μπούκουρας.

Οι τρεις βουλευτές της ΧΑ κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Κατά την προσέλευσή του, ο Ηλιόπουλος οποίος δήλωσε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο δίκαιο κόμμα και διεξάγει ένα δίκαιο πολιτικό αγώνα. Είτε εντός κοινοβουλίου που μας έχει στείλει ο ελληνικός λαός για να αντιπροσωπεύσουμε το έθνος είτε εντός Κορυδαλλού που μας θέλει το σάπιο, διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς, εμείς θα αγωνιστούμε για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα. Δεν μας λυγίζουν οι διώξεις. Είμαστε εδώ πιο δυνατοί από ποτέ. Η Χρυσή Αυγή θα νικήσει. Η Ελλάδα θα νικήσει και το δίκαιο θα επιστρέψει στον τόπο του». Τέλος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία κατηγορία».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Νωρίτερα, έξω από τον Άρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν περίπου 150 υποστηρικτές της ΧΑ, οι οποίοι κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναξαν συνθήματα συμπαράστασης στους τρεις βουλευτές.

5

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ

Κασιδιάρης: Η ΧΑ διώκεται, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ελεύθερα

Εκεί βρίσκεται και ο βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι μόνο η Χρυσή Αυγή βρίσκεται διωκόμενη, ενώ «τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθεροι».

xa1

Εκεί επίσης βρίσκονται, για υποστήριξη στους τρεις συναδέλφους τους, και οι κ.κ. Παναγιώταρος, Ζαρούλια, Μπαρμπαρούσης, Κουκούτσης, Μίχας και Γρέγος.

zar

Διαβάστε επίσης:

Απολογούνται Γερμενής, Ηλιόπουλος, Μπούκουρας

Κασιδιάρης: Η ΧΑ διώκεται, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ελεύθερα

Προσφυγή της Χρυσής Αυγής στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ν. Μιχαλολιάκου από τη φυλακή

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ν. Μιχαλολιάκου από τη φυλακή