ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος - Σήμερα η απολογία Μπούκουρα

Στη φυλακή Γερμενής και Ηλιόπουλος - Σήμερα η απολογία Μπούκουρα

Στη φυλακή οδηγούνται σήμερα Κυριακή οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τη σύμφωνη γνώμη των δύο ανακριτριών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, κ.κ. Ι. Κλάπα και Μ. Δημητρόπουλου.

Έπειτα από πολύωρη διάσκεψη, οι εφέτες-ανακρίτριες και ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάνθηκαν ότι οι δύο βουλευτές κρίνονται προφυλακιστέοι για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Η απολογία του τρίτου κατηγορούμενου βουλευτή, του Στάθη Μπούκουρα θα γίνει σήμερα στις 10:00, λόγω κόπωσης των ανακριτριών.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκιση στους περίπου 150 συγκεντρωμένους υποστηρικτές της ΧΑ έξω από το Εφετείο, αυτοί ξέσπασαν σε συνθήματα αποδοκιμασίας κατά των δικαστών, των δημοσιογράφων και του πρωθυπουργού. Μάλιστα, μια ομάδα περίπου 30 Χρυσαυγιτών πέταξαν μπουκάλια νερού στους δημοσιογράφους.

Ο κ. Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί επτά ώρες, ενώ ο συνάδελφός του, Π. Ηλιόπουλος, για τουλάχιστον πέντε ώρες.

Και οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για το οποίο, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.
Διαβάστε επίσης:

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν Γερμενής και Ηλιόπουλος - Ένταση στο Εφετείο

Αύριο η απολογία Μπούκουρα – Συσκέπτονται οι ανακρίτριες

Μαραθώνιες οι απολογίες των βουλευτών της ΧΑ στον ανακριτή

Κασιδιάρης: Η ΧΑ διώκεται, τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ελεύθερα