ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ξουλίδου με εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και ΟΛΜΕ

Συνάντηση Ξουλίδου με εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα και ΟΛΜΕ

Η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχε συνάντηση στη Βουλή, την Πέμπτη 23-1-2014, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, κ. Κοτσιφάκη, σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής.

Η κα Ξουλίδου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν άδικα σε καθεστώς διαθεσιμότητας και τους διαβεβαίωσε ότι η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός. Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:

«Ο Υπουργός Παιδείας έχει κάνει σύστημα να αντιμετωπίζει τα σοβαρά θέματα ευθύνης του με προχειροτροπολογίες σε νομοσχέδια άλλων υπουργείων, αποσπασματικά και αναποτελεσματικά. Το Υπουργείο συνεχίζει να εμπαίζει τους εκπαιδευτικούς και να τους κρατά σε καθεστώς τρομοκρατίας και αβεβαιότητας. Όσο πλησιάζει η 22α Μαρτίου, ημέρα απόλυσής τους, τόσο η αγωνία τους μεγαλώνει, καθώς βλέπουν ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με προσθαφαιρέσεις αριθμών και δεν δίνει οριστική λύση για ΟΛΟΥΣ. Η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός και την διατυπώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό και σαφή τρόπο και δεσμευόμαστε να ασκήσουμε όλους τους τρόπους πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης:

Ξουλίδου:Οδηγήσατε στη λαιμητόμο σύσσωμο το εκπαιδευτικό σύστημα