ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: «Όχι πρόωρες εκλογές»

Αβραμόπουλος: «Όχι πρόωρες εκλογές»

Την πεποίθησή του ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ αναφερόμενος στα εξοπλιστικά, δηλώνει ότι διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χαρακτηρίζει αντιπαραγωγική την αντιπαράθεση για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και επισημαίνει ότι «η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας είναι από το Σύνταγμα μια συναινετική διαδικασία και έτσι πρέπει να την εκλαμβάνουν και να την ερμηνεύουν όλα τα κόμματα της Βουλής, που έχουν την πολιτική και ηθική ευθύνη, απέναντι στον λαό και στο έθνος, της διατήρησης της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης».

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία στις προτάσεις της για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, προτείνει την ενίσχυση των εξουσιών του Προέδρου, κατά τρόπον ώστε, μεταξύ άλλων, η εκλογή του να μην συνδέεται με τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, ενώ τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

AVRAMOPOULOS ETHNIKI AMUNA 77777777

«Θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος»

Αναφερόμενος στα εξοπλιστικά ο υπουργός Άμυνας δηλώνει ότι «η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων είναι διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνηση» τονίζοντας ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα παρουσιαστούν «οι προτάσεις για θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων». Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης, θα συζητείται στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και θα ζητείται η έγκρισή της.

«Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές αμετάθετες επιλογές μας και τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.