Στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός (photos)

Στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κωδωνοκρουσίες η άφιξη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στις Καρυές του Αγίου Όρους

Ο κ. Σαμαράς ταξίδεψε με στρατιωτικό ελικόπτερο και στο ελικοδρόμιο των Καρυών τον υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

Με τα πόδια κατευθύνθηκε μέχρι τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, έξω από τον οποίο, τον περίμεναν τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

Η επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού έγινε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, όπου ο κ. Σαμαράς προσκύνησε την εικόνα του "Άξιον Εστί".

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας για τη θερμή υποδοχή και ζήτησε ταπεινά την ευλογία τους σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

«Ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, η σκέψη και τα βλέμματά μας είναι στραμμένα προς εσάς» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του Αγίου Όρους και διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αντιμετωπιστούν.

«Θέλω να πιστεύετε ότι είμαστε δίπλα σας, γνωρίζουμε τα προβλήματα, τις ανάγκες, ακόμα και τις αγωνίες σας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι το Άγιον Όρος είναι η αρχαιότερη αυτοδιοικούμενη περιοχή της Ευρώπης και δήλωσε υπερηφάνεια για την ύπαρξη του και τη χιλιετή και πλέον προσφορά του.

Τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στον Άγιον Όρος συνοδεύουν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Το αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επισκέψεις στις Μονές Ιβήρων, Μεγίστης Λαύρας και Σίμωνος Πέτρας.

PHOTO GALLERY