ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άδωνις ανοίγει τον δρόμο στον Σγουρό!

Ο Άδωνις ανοίγει τον δρόμο στον Σγουρό!

Γιατί ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι «Καλός Περιφερειάρχης ο Γιάννης Σγουρός».

Η στήριξη ή και η πριμοδότηση του Γιάννη Σγουρού από τη Ν.Δ , δεν είναι μια υπόθεση που έχει κλείσει, όπως νομίζουν κάποιοι.

Στο Μαξίμου αλλά και σε κάποια στελέχη της Ν.Δ υπήρχε, εδώ και 18 μήνες, η ιδέα της στήριξης του κ.Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής. Ανασχετικός παράγοντας όμως ήταν οι αντιδράσεις των ψηφοφόρων της Ν.Δ σε μία τέτοια περίπτωση.

Αντιδράσεις που θα μπορούσαν να πάρουν τη μορφή ψήφου διαμαρτυρίας και ενίσχυσης άλλων υποψηφίων είτε από τον χώρο της ''αντιμνημονιακής δεξιάς'' είτε από τον χώρο της Χρυσής Αυγής.
Φαίνεται όμως ότι η δυστοκία που υπάρχει στην Περιφέρεια Αττικής επαναφέρει τη λύση Σγουρού.

Στον ρόλο που ξέρει πολύ καλά, αυτόν του ''λαγού'', ο υπουργός Υγείας κ.Γεωργιάδης, βγήκε σήμερα το πρωί στο MEGA και χαρακτήρισε ''Καλό Περιφερειάρχη'' τον κ.Σγουρό, σπεύδοντας όμως να διευκρινίσει ότι ο ίδιος θα στηρίξει όποιον προτείνει η Ν.Δ.

Είναι βέβαιο ότι ο κ.Γεωργιάδης δεν έκανε αυτή τη δήλωση μόνος του αλλά σε συνεννόηση με κάποιους, πιθανόν και με το Μαξίμου που θέλει να τεστάρει αντιδράσεις.
Ήδη πάντως το κλίμα σιγά-σιγά ''φτιάχνεται''.

Είδαμε δημοσκοπήσεις , σύμφωνα με τις οποίες ο κ.Παχατουρίδης πάει πολύ καλά (δεν μπορούσαν άλλωστε να τον αγνοήσουν) αλλά και ο κ.Σγουρός δείχνει να πηγαίνει καλά και να παίζει στα ίσια την κ.Δούρου.

Βέβαια το ζητούμενο είναι ότι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αυτών, όπως και αυτής που έγινε για τον Δήμο της Αθήνας, αποτελούν έκπληξη για πολλούς και προκαλούν αμηχανία ακόμα και στο Σύριζα.

Στελέχη της Κουμουνδούρου, ήθελαν να καταγγείλουν αυτές τις δημοσκοπήσεις ως προσπάθεια χειραγώγησης αλλά με παρέμβαση του ίδιου του κ.Τσίπρα επελέγη η τακτική των ήπιων τόνων. Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι '' μετά τις εκλογές πολλοί δημοσκόποι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Η απαξίωση και η γελοιοποίηση τους θα είναι πλήρης.''

Ο κ.Άδωνις Γεωργιάδης, θερμός υποστηρικτής του κ.Σγουρού, ήταν αντίπαλός του για την Περιφέρεια Αττικής το 2010, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ, και έλαβε το 6.57%. Στον δεύτερο γύρο μάλιστα εικάζεται ότι υπήρξε υπόγεια συνεργασία με τον κ.Σγουρό, κόντρα στον αντιμνημονιακό τότε κ.Κικίλια, που ήταν επιλογή του κ.Σαμαρά.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει τι είπε και γιατί το είπε.

Η Ν.Δ αν δεν στηρίξει απευθείας τον κ.Σγουρό ενδέχεται να τον πριμοδοτήσει επιλέγοντας έναν υποψήφιο χαμηλού πολιτικού διαμετρήματος και ακόμα χαμηλότερων δυνατοτήτων, προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος του κ.Σγουρού στον δεύτερο γύρο.

Ο νυν Περιφερειάρχης θα ανακοινώσει πολύ σύντομα την υποψηφιότητά του και θα την εμφανίσει ως ανεξάρτητη, αποκηρύσσοντας και το Πασοκικό παρελθόν του. Άλλωστε ξέρει ότι από το ΠΑΣΟΚ του 3-4%, όπως καταγράφεται στην Περιφέρεια Αττικής, δεν έχει να περιμένει και πολλά.