ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη με το χρόνο μέχρι το Eurogroup

Μάχη με το χρόνο μέχρι το Eurogroup

-Οι πιέσεις των δανειστών και η στρατηγική της Αθήνας

-Φόβος να παραπεμφθεί το ελληνικό ζήτημα σε επόμενη συνεδρίαση

Σε αγώνα δρόμου μέχρι το Eurogrpupτης 10ης Μαρτίου επιδίδεται η ελληνική κυβέρνησης που συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής των δανειστών.

Το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει αγεφύρωτο και ήδη εκφράζονται αμφιβολίες για το αν τελικά θα ληφθεί η απόφαση για τη σταδιακή εκταμίευση των εκκρεμών δόσεων στο Eurogroup του Μαρτίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για να είναι σε θέση το Eurogroup της Δευτέρας να λάβει μία σημαντική απόφαση θα πρέπει η Κομισιόν να έχει λάβει «τελικές διαβεβαιώσεις από τα στελέχη της στην Αθήνα το απόγευμα της Πέμπτης και να έχει συνεδριάσει ακολούθως το euroworking group τις επόμενες ώρες».

Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται το ελληνικό ζήτημα να παραπεμφθεί σε μελλοντική έκτακτη συνεδρίαση ή διά ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη «όταν η ελληνική πλευρά ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα».

Σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2014 η τρόικα εντοπίζει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που κυμαίνεται από 700εκ. ευρώ ως 1 δισ.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση ζητά να αρθούν οι αδικίες και να αποκατασταθούν όσοι χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση.

Η τρόικα ωστόσο βλέπει με μεγάλη καχυποψία την προεκλογικού τύπου διάθεση με την οποία λαμβάνει αποφάσεις η κυβέρνηση και εμφανίζεται εξαιρετικά δυσαρεστημένη για την αργή εκτέλεση του στόχου των απολύσεων, της κινητικότητας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων σε θέματα αγοράς.

Όπως όλα δείχνουν οι δανειστές μας θα διατηρήσουν αμείωτη μια διακριτική μεν, πίεση δε, προς την ελληνική πλευρά τόσο στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, όσο και προς αυτό της κάλυψης του δημοσιονομικού κενού παρά το γεγονός ότι φαίνεται για το τρέχον έτος να μην υπάρχει πρόβλημα.

Κυβερνητικό στέλεχος σημειώνει ότι οι δύο πλευρές θα παραμείνουν «σε μία κατάσταση αναμονής» μέχρι τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Η τρόικα απειλεί 200.000 δανειολήπτες

Έτσι θα βάλουν χέρι οι δανειστές στα ελληνικά κοιτάσματα

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: Άρχισαν πάλι το... μαρτύριο της σταγόνας

Ρύθμιση- ανάσα για τον ΦΠΑ

Αγώνας δρόμου για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα

Νέα συνάντηση Στουρνάρα- τρόικας το απόγευμα

Στουρνάρας: Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά έχουμε όπλα

Νέα μέτρα 700 εκατ. ευρώ ζητά η τρόικα

«Κλειδί» οι τράπεζες για τη συμφωνία με την τρόικα

Τέλος ο Τόμσεν από την παρέα της Τρόικα – Κρεμάει τα… παπούτσια του

Συνάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με τους επικεφαλής της τρόικας

Στα άκρα η σύγκρουση με την τρόικα – Όλα τα θέματα ανοιχτά

Ισοδύναμα μέτρα λόγω της μείωσης των εισφορών

Εφάπαξ από το καλοκαίρι η μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Γιατί η τρόικα αμφισβητεί τα πάντα

«Τα μασάει» η τρόικα για το πρωτογενές πλεόνασμα