ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι τριγμοί στην κυβέρνηση - «Αντάρτικο» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Νέοι τριγμοί στην κυβέρνηση - «Αντάρτικο» από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Καταψήφισαν άρθρο του υπουργείου Εσωτερικών αφήνοντας αιχμές κατά του Γ. Μιχελάκη.

Νέες αναταράξεις προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο το «αντάρτικο» βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ Γιάννης Μιχελάκης.

Μετά την υπόθεση Μπαλτάκου που τραυμάτισε την δικομματική, το Μαξίμου δέχεται νέους κλυδωνισμούς προερχόμενους από την πλευρά του κυβερνητικού εταίρους που εδώ και καιρό φαίνεται να έχει ανοίξει μέτωπο με τον υπουργό Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν το άρθρο 21 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ που έδινε τη δυνατότητα στους δήμους με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να επιχορηγούν πολιτιστικούς κι άλλους φορείς που συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του τόπου με ποσά άνω του 1,5% επί των τακτικών εσόδων του δήμου.

Κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κάτι τέτοιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, καθώς πλέον συγκεκριμένοι πολιτιστικοί φορείς θα μπορούν να λαμβάνουν χορηγίες με ιλιγγιώδη ποσά και με ανεξέλεγκτο τρόπο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής επικράτησε αλαλούμ, καθώς ακόμα και εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν δύο γνώμες.

2070504

Συγκεκριμένα, για το άρθρο 24 επικράτησε χαμός στην αίθουσα της Βουλής, με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιο να δηλώνει πως καταψηφίζει το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ίδιου κόμματος, Πάρι Κουκουλόπουλο να δηλώνει πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι η υπερψήφιση του άρθρου.

Ωστόσο, ο κ. Κουκουλόπουλος ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη πριν από την ψήφιση του συνόλου να προχωρήσει σε κάποιες βελτιώσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο 24 προβλέπει πως οι αιρετοί των ΟΤΑ που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για πλημμέλημα, θα τίθενται σε αργία μόνο εάν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης. Επίσης θα τίθενται σε αργία όσοι έχουν διαπράξει κακούργημα αρκεί να υπάρχει πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Ντόλιος προειδοποίησε μάλιστα πως εάν δεν υπάρξει βελτιωτική ρύθμιση ειδικά στην περίπτωση του κακουργήματος, τότε ο ίδιος θα ανεβάσει τους τόνους και θα προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις.

Η δικομματική κυβέρνηση βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με έναν εσωκομματικό σκόπελο. Οι σχέσεις του κ. Μιχελάκη με το ΠΑΣΟΚ άλλωστε ήταν πάντα σε «τεντωμένο σχοινί» με τον υπουργό Εσωτερικών να έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν σκληρές εκφράσεις για το Κίνημα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον πρωθυπουργό την απομάκρυνση του κ. Μιχελάκη από την κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης:

To ΠΑΣΟΚ καταψήφισε άρθρο του υπουργείου Εσωτερικών

Διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ σε 4 άρθρα του νομοσχεδίου για τον «Καλλικράτη»

Πού το πάει ο Παπανδρέου

Ο Παπανδρέου ετοιμάζεται να ρίξει την κυβέρνηση

Ποιος; ο Γιώργος Παπανδρέου…

Γ. Παπανδρέου: Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…