ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγχρονα σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς ζητεί το ΚΚΕ

Σύγχρονα σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς ζητεί το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, σηματοδοτώντας νέα επίθεση στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται» επισημαίνει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25αρια- 30αρια τμήματα, τον δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, θα έχει δραματικές συνέπειες στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του Λαού μας».

«Ταυτόχρονα, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για απολύσεις-διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα, πως όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Αυτό είναι το "νέο σχολείο της αγοράς" όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, προσθέτοντας «αυτό είναι το σχολείο της ΕΕ, ένα σχολείο που τα παιδιά του λαού θα στριμώχνονται σε πολυπληθή τμήματα και δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν ουσιαστικά την εκπαιδευτική διαδικασία».

Το ΚΚΕ καλεί σε ξεσηκωμό από κοινού εκπαιδευτικών, γονέων, συνδικάτων, κάνοντας δική τους υπόθεση την μάχη εναντίον των συγχωνεύσεων- καταργήσεων σχολείων.«Να μην κλείσει κανένα σχολείο. Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Ο λαός να καταδικάσει παντού την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της που θέλει τα παιδιά του φτωχά κι αμόρφωτα. Να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2014 - ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για διευκόλυνση των ψηφοφόρων