ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014: «Κρίσιμη δοκιμασία για την ετοιμόρροπη κυβέρνηση»

Εκλογές 2014: «Κρίσιμη δοκιμασία για την ετοιμόρροπη κυβέρνηση»

Στην πρώτη εκλογική δοκιμασία της ετοιμόρροπης – όπως χαρακτηρίζει - κυβέρνησης συνασπισμού στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Assosiated Press, προβάλλοντας μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ως φαβορί για τις Ευρωεκλογές.

«Πολλά έχουν αλλάξει στα δύο χρόνια από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε οριακά στις βουλευτικές εκλογές. Στα μέσα του 2012, η χώρα ήταν στο χείλος μιας πιθανής χαοτικής εξόδου από την ομάδα των ευρωπαϊκών χωρών που χρησιμοποιούν ως το νόμισμα το ευρώ. Κι όλα αυτά εν μέσω βαθιάς πολιτικής και οικονομικής αστάθειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα που συνεχίζει: «Από τότε, στον συνασπισμό έχουν μείνει τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ, ο Σαμαράς επέβλεψε μια τεράστια δημοσιονομική ανάκαμψη και η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη έπειτα από έναν εφιάλτη που κράτησε τη χώρα σε ύφεση για έξι ολόκληρα χρόνια και μείωσε το ένα τέταρτο της οικονομίας. Ωστόσο, η ανεργία παραμένει πολύ υψηλή, ενώ παραμένει η βαθιά πτώση των εισοδημάτων και των τιμών των ακινήτων».

Αξίζει, τέλος να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πόνος από τα μέτρα λιτότητας είναι κορυφαίο ζήτημα για τους ψηφοφόρους…

Διαβάστε ακόμα:

Δημοτικές εκλογές 2014: Ο τελευταίος... χορός του Μπουτάρη! (video)