ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΑΠ: «Είμαι έτοιμος να συμβάλλω στην Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς»

ΓΑΠ: «Είμαι έτοιμος να συμβάλλω στην Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς»

Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:«Είμαι έτοιμος να συμβάλλω στην Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς» -Με συνέντευξή του στην Deutsche Welle αδειάζει τον Βενιζέλο και δηλώνει «παρών» στις εξελίξεις.

Τόσες πολλές και συνεχείς παρεμβάσεις μέσα σε τόσο μικρό διάστημα ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ξαναχτύπησε και με δηλώσεις του στην Deutsche Welle εκδηλώνει ανοικτά το ενδιαφέρον του να αποτελέσει ρυθμιστικό παράγοντα της Κεντροαριστεράς.

Για άλλη μια φορά ο ΓΑΠ αδειάζει τον Βαγγέλη Βενιζέλο και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle δηλώνει ανοικτά:

«Έχοντας μια πορεία μέσα σ΄ αυτόν τον χώρο, αγώνων και προσπαθειών, είμαι πάντα έτοιμος να συμβάλω και να βοηθήσω ώστε αυτός ο χώρος να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί και να έχει έναν πολύ ουσιαστικό ρόλο στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος».

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήγε... ακόμα παραπέρα την συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ απαντώντας σχετικά με τις πιθανότητες μιας κυβερνητικής συνεργασίας Αριστεράς-Κεντροαριστεράς.

«Να μη βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο, όπως λένε. Δηλαδή, το βασικό είναι τι πρέπει να γίνει στη χώρα μας: Μια προοδευτική, δημοκρατική πλατφόρμα των αλλαγών, των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν με νοοτροπίες και πρακτικές, των πολιτικών που θα φέρουν μια σωστή, χρηστή διοίκηση και αναπτυξιακή πορεία. Πάνω σε αυτές τις αρχές και βάσεις ενός σοβαρού προγράμματος να είμαστε ανοιχτοί σε πιθανές συνεργασίες για το μέλλον», ήταν η απάντηση του Γ. Παπανδρέου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι να μπει το κάρο όπως λέει μπροστά από το άλογο.

Είναι βέβαιο ότι και αυτή η παρέμβαση του θα προκαλέσει πολλαπλά... εγκεφαλικά επεισόδια στου επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη που είχαν την αίσθηση ότι «ο Γιώργος θα πάει για τα μπάνια του».

Πάντως από το NEWSBOMB, εγκαίρως (Από 1η Απριλίου) σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ούτε να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ θέλει, ούτε να φτιάξει νέο κόμμα όπως αρκετά ενημέρωσης έγραφαν.

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Το ΠΑΣΟΚ είμαι... Εγώ!» είχαμε επισημάνει επι λεξει τα ακόλουθα:

«Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά ισχυρίζονται ότι ο Γιώργος ευελπιστεί να βγει η χώρα από το τέλμα και στη συνέχεια μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές - όποτε κι αν γίνουν - να αναλάβει ο ίδιος και ως εγγυητής μιας νέας κυβερνητικής σταθερότητας, αλλά και ως εγγυητής για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς βάζοντας τη δική του σφραγίδα.
Οι υποστηρικτές αυτής της άποψης έχουν ως επιχείρημα ότι ο Παπανδρέου διατηρεί καλές επαφές με τον Φώτη Κουβέλη σε αντίθεση με τον Βενιζέλο, ενώ σαφώς καλύτερες είναι οι σχέσεις του και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άνθρωποι δηλαδή πίσω από τον ΓΑΠ βλέπουν λίγο πιο μακριά και ευελπιστούν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορέσει να διαδραματίσει έναν ρόλο ακόμα και σε κυβερνητικό σχήμα με κορμό την αριστερά».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ - Παπανδρεϊκοί εναντίον Βενιζελικών

«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ είμαι... Εγώ!