ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Κουβέλης: Παραίτηση την... άλλη εβδομάδα

Φ. Κουβέλης: Παραίτηση την... άλλη εβδομάδα

Για το επόμενο Σαββατοκύριακο μετέφερε την υποβολή της παραίτησής του ο Κουβέλης – Έντονη φημολογία για επικείμενες αποχωρήσεις βουλευτών - Σπασμένο καράβι η ΔΗΜ.ΑΡ.

Κάθε μέρα όλο και πιο θολό γίνεται το τοπίο μετά την προαναγγελία της παραίτησης του Φώτη Κουβέλη.

Κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας τα στελέχη αναλώθηκαν σε γενικόλογες τοποθετήσεις για τα αίτια της ήττας ενώ ο Φώτης Κουβέλης μετέθεσε την παραίτησή του για το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι από τη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου απουσιάζουν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι είχαν διαμηνύσει ότι θα απουσίαζαν.

Μέσα στη συνεδρίαση ο κ. Κουβέλης φέρεται να δήλωσε στα υπόλοιπα μέλη:
«Δεν το έκανα την Κυριακή γιατί ήθελα να προασπίσω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος και τη συντεταγμένη πορεία μας. Από την πρώτη μου δήλωση την Κυριακή εξάλλου παρέπεμπα στις κομματικές διαδικασίες. Το άλλο σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή όπου θα υποβάλω την παραίτησή μου και εκεί θα αποφασιστεί αν θα πάμε σε διαρκές ή έκτακτο συνέδριο».

Ενδεικτικό της αποσύνθεσης στο κόμμα αποτελεί αυτό που είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός σε ραδιοφωνική του συνέντευξη : «Δεν πήγα στη συνεδρίαση και πήρα τον Φώτη Κουβέλη τηλέφωνο χθες για να του πω το λόγο που δεν θα πάω, αλλά δεν το κατάφερα, διότι δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα».

Μιλώντας για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Καμία ιδεολογική συγγένεια με τον κ. Σαμαρά και τους Μπαλτάκους, αλλά καμία σχέση και με τους γουναράδες της Κουμουνδούρου. Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιό του. Διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας; Μάλιστα, θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαπραγμάτευση του χρέους, διακανονισμό και συμφωνία με τους εταίρους; Μάλιστα, να το δούμε, αλλά όχι σκισίματα, διαγραφές και ένα άρθρο ή επιστροφή στη δραχμή. Γιατί τα έχουν πει όλα...».

Μέχρι στιγμής πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4-5 στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ φέρονται αποφασισμένα να φύγουν και σε δεύτερο χρόνο να ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλα δύο στελέχη είναι έτοιμα να πάνε στην «Ελιά».

Είναι προφανές ότι όσοι μείνουν θα στηρίξουν τον Φώτη Κουβέλη και θα επιδιώξουν την επανεκλογή του στην προεδρία. Όπως και να έχει, το μέλλον του κόμματος προβλέπεται δυσοίωνο εκτός κι αν συμβεί κάποιο... θαύμα.

Διαβάστε επίσης:

Το... μετέωρο βήμα της ΔΗΜ.ΑΡ. - Τι θα κάνει ο Κουβέλης

Ανακοίνωσε παραίτηση από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης