ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαδημούλης: Κουβέλης και Καμμένος πρέπει να πάρουν μια σαφή θέση

Δ. Παπαδημούλης: Κουβέλης και Καμμένος πρέπει να πάρουν μια σαφή θέση

Να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να στήσει μια προεδρική πλειοψηφία των 180 για να αποφύγει τον κάβο των εθνικών εκλογών, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο» ανέφερε ότι «αμυντικά, αυτό που πρέπει να αποφύγουμε είναι αυτό που «δουλεύουν» τα «μηχανάκια» της κυβέρνησης και όλα τα υποσυστήματα της εξουσίας ντόπια και ξένα, από την επομένη των Ευρωεκλογών: Να στήσουν πάνω στους ηττημένους των εκλογών, μια προεδρική πλειοψηφία των 180 για να αποφύγουν τον κάβο των εθνικών εκλογών».

«Η κυβέρνηση, οι δανειστές της και τα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα που τους στηρίζουν επιδιώκουν να βρουν «μαξιλάρια» και πάσης φύσεως εφεδρείες για να συγκεντρώσουν 180 ψήφους για την προεδρική εκλογή. Εμείς πρέπει να μιλάμε για αυτό και να το αποκαλύπτουμε», πρόσθεσε.

Φ.Κουβέλης και Π.Καμμένος πρέπει να πάρουν μια σαφή θέση

«Ζητάμε από τον Φ.Κουβέλη να πάρει μια σαφή θέση, αν σκοπεύει να συμπράξει με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διαμόρφωση προεδρικής πλειοψηφίας. Ζητάμε επίσης από τον Πάνο Καμμένο να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση και να κάνει ακριβώς το ίδιο. Σκοπεύουν να τα «βρουν» με τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα ή πιστεύουν ότι θα πρέπει να μιλήσει η κάλπη; Γιατί το να λέει κάποιος γενικά «είμαι αντιμνημονιακός» -Π.Καμμένος- ή «θέλω στροφή προς προοδευτικές εξελίξεις» -Φ.Κουβέλης- και μετά να πηγαίνει και να κάνει σύμπραξη με Σαμαρά-Βενιζέλο για την εκλογή ενός προέδρου που θα δώσει παράταση στο Μνημόνιο και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για άλλα δυο χρόνια είναι αντίφαση. Τους καλούμε να το σκεφτούν διπλά, διότι έχουν πάρει ήδη ένα μήνυμα από την κάλπη των Ευρωεκλογών. Εάν ταυτιστούν με τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, έχουν μόνο να χάσουν», είπε.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας δεν μίλησε για ακριβές ποσό «ελάφρυνσης του χρέους»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων