ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ντόρα Μπακογιάννη επίτροπος;

Η Ντόρα Μπακογιάννη επίτροπος;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWSBOMΒ- Δείτε όλο το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά -Όπως όλα δείχνουν το επικρατέστερο σενάριο είναι η κυρία Μπακογιάννη να πάει στις Βρυξέλλες – Μάχη από τον Βενιζέλο να «τακτοποιηθεί» στη θέση αυτή ο Δημήτρης Κούρκουλας.

Η αλήθεια είναι πως είχαν να μιλήσουν από το 2012. Όμως έτσι όπως έχει σχηματοποιηθεί το πολιτικό σκηνικό ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει περιθώρια επιλογών. Πρέπει να απλώσει παντού τα ... δίχτυα της συναίνεσης. Στο πλαίσιο αυτό και επειδή είναι γνωστό πως η κυρία Μπακογιάννη δεν θα έλεγε όχι για μια θέση στην Ευρώπη, κανονίστηκε η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Αν και το τελευταίο διάστημα υπήρχε η αίσθηση ότι η κυρία Μπακογιάννη θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, το Newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η συζήτηση της κ. Μπακογιάννη με τον Σαμαρά δεν περιορίστηκε στην ανάληψη κάποιου υπουργείου. Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, δεν υπήρξε καμία πρόταση για υπουργείο, ούτε κάποια εκδήλωση ενδιαφέροντος από την κυρία Μπακογιάννη. Το μόνο σίγουρο είναι πως το περιβάλλον της πρώην υπουργού διαβεβαιώνει ότι η Ντόρα είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της αν κάτι τέτοιο της ζητούνταν από τον πρωθυπουργό.

To πως διέρρευσε η είδηση προ ημερών ότι η κυρία Μπακογιάννη θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών είναι προφανές: Κάποιοι στην ΝΔ έμαθαν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σαμαρά και θεώρησαν ότι θα της προτείνει το υπουργείο.

Όμως όπως εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε γράψει στο Newsbomb, στην πραγματικότητα δεν ετέθη ποτέ τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η κυρία Μπακογιάννη θα κατευθυνθεί για την θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν και δεν υπάρχει τελική απόφαση από τον Σαμαρά.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο μόνος σκόπελος για την τελική απόφαση του πρωθυπουργού είναι οι τεράστιες πιέσεις που ασκεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος προκειμένου την θέση να καταλάβει ο σημερινός υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Η απάντηση και η τελική απόφαση του πρωθυπουργού είναι προφανές ότι θα κρίνει πολλά και σε επίπεδο εσωκομματικών ισορροπιών αφού αξίζει να επαναλάβουμε ότι όλη η ΝΔ είναι στα κάγκελα με την υποχωρητικότητα που επιδεικνύει ο Αντώνης Σαμαράς στις απαιτήσεις Βενιζέλου...