ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η «μικρή ΔΕΗ» στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου

Η «μικρή ΔΕΗ» στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου

Δύο ώρες περίπου διήρκησε η σύσκεψη ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία οι δύο ισχυροί άνδρες της κυβέρνησης αναφέρθηκαν σε θέματα που «καίνε» την κυβέρνηση.

Οι δύο άνδρες χάραξαν την πορεία που θα κινηθούν στα ταξίδια που θα έχουν τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να κάνουν επαφές με τους εταίρους, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της «Μικρής ΔΕΗ», για το οποίο οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως προχωράει όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν πως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ περιμένουν έντονες αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα, ωστόσο θεωρούν πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, καθώς υπάρχουν εγγυήσεις και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προστεθούν κι άλλες.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και αποφασίσθηκε το θέμα να συζητηθεί, αρχικά, μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που θα προετοιμάσουν σχετική εισήγηση.

Τέλος, οι κκ. Σαμαράς και Βενιζέλος ενημέρωσαν ο ένας τον άλλον για την έκβαση των συζητήσεών τους με τους εταίρους, σε προηγούμενα ταξίδια που είχα πραγματοποιήσει.

Διαβάστε ακόμα: Κικίλιας: Στόχος η βελτίωση της αναλογίας εισερχομένων-εξερχομένων παρανόμων μεταναστών