ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδούβελης: Η κατάσταση είναι καλύτερη απ΄ό,τι προ διετίας

Χαρδούβελης: Η κατάσταση είναι καλύτερη απ΄ό,τι προ διετίας

Αισιόδοξος αναφορικά με την έκβαση της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο υπουργός Οικονομικών στη συνάντησή του με την ηγεσία της ΕΣΕΕ τόνισε ότι οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με την τρόικα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη διετία.

Επίσης, ο κ. Χαρδούβελης επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει προτεραιότητα για τις διορθώσεις του ΕΝΦΙΑ και έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό φορολογικών ελαφρύνσεων, σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Στη συνάντηση εφ' όλης της ύλης με τον υπουργό ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και ο γενικός γραμματέας Γιώργος Καρανίκας, επισήμαναν πως η κατάσταση στην αγορά χρήζει άμεσης οικονομικής «ανάσας».

Ο κ. Κορκίδης, ζήτησε από τον υπουργό ανοικτή γραμμή συνεργασίας με ειλικρινή διάλογο, στις δύσκολες και αναγκαίες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν.

Επιπλέον, επισήμανε ότι το φετινό φθινόπωρο θα πρέπει να φέρει «φορολογική άνοιξη», διαφορετικά ακόμη και οι υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις της αγοράς θα αναγκαστούν να διαχειρίζονται ληξιπρόθεσμες οφειλές με αβέβαια αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Γκ. Χαρδούβελης: Παπαδήμος αν δεν τα βρουν Σαμαράς-Βενιζέλος