ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Απέσυρε τις τροπολογίες πετρέλαιο θέρμανσης και δωρεάν ρεύμα

ΣΥΡΙΖΑ: Απέσυρε τις τροπολογίες πετρέλαιο θέρμανσης και δωρεάν ρεύμα

Την απόσυρση δύο τροπολογιών αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμενος για την κατάθεση εννέα υπουργικών τροπολογιών στο νομοσχέδιο με τις κυρώσεις των τεσσάρων συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες.

Συγκεκριμένα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα απέσυρε τις τροπολογίες με τις οποίες πρότεινε τη δωρεάν παροχή ρεύματος σε αδύναμες οικογένειες και την επαναφορά του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2011.

Την απόσυρση ανακοίνωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θοδωρής Δρίτσας. Όπως είπε θα επανακατατεθούν, «καθώς είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης εκτίμησε ότι το κόστος της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι 263 εκατ. ευρώ και δήλωσε ότι εκείνος είναι έτοιμος να τις συζητήσει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι οι τροπολογίες αποσύρθηκαν για να μην αποκαλυφθεί ότι είναι λάθος οι υπολογισμοί που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, καθώς η δωρεάν παροχή ρεύματος περιλαμβανόταν στις προτάσεις του.

Σε αναλυτική παρέμβασή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης απάντησε ότι το κόστος είναι 69 εκατ. ευρώ, καθώς η παροχή αφορά 300.000 οικογένειες με 0,55 ευρώ την κιλοβατώρα.

Διαβάστε επίσης:

Τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον πάπα Φραγκίσκο