ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα τα ναυπηγεία (pics)

Σαμαράς: Αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα τα ναυπηγεία (pics)

Στην πρώτη γραμμή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων ανήγαγε ο Αντώνης Σαμαράς τα ελληνικά ναυπηγεία, τονίζοντας πως με το υποβρύχιο «Πιπίνος», η Ελλάδα στέλνει σαφές μήνυμα ισχύος.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, κατά την τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου, υπογράμμισε πως η ελληνική οικονομία έστειλε το δικό της αναπτυξιακό μήνυμα, «αφού η κατασκευή αυτού του υπερσύγχρονου οπλικού συστήματος έγινε σε ελληνικά ναυπηγεία και από ελληνικά χέρια», ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή όταν υπουργός Εθνικής Άμυνας διατελούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ο οποίος παρευρέθη επίσης στην εκδήλωση).

«Η κυβέρνησή μας για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι έχει και τη θέληση και τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην μετά την κρίση εποχή», τόνισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Για να φτάσουμε, όμως, εμείς σήμερα εδώ στην καθέλκυση του «Πιπίνος» δούλεψαν και πολλοί άνθρωποι και πολλές κυβερνήσεις. Τα χρήματα που είχε πληρώσει ο Ελληνικός λαός, απέκτησαν έτσι αντίκρισμα. Και σήμερα ο Ελληνικός λαός βλέπει μπροστά του το αποτέλεσμα των θυσιών του», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως τα ναυπηγεία είναι πλούτος και αναπτυξιακά όπλα για την Ελλάδα.

«Δε νοείται μια χώρα ναυτική, μια πραγματικά ναυτιλιακή υπερδύναμη, όπως είναι η πατρίδα μας να μη διαθέτει και την αντίστοιχη ναυπηγοκατασκευαστική υποδομή, που ούτως ή άλλως υπάρχει», υποστήριξε.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς δεσμεύθηκε πως «η περίοδος αδράνειας και απαξίωσης θα δώσει πια τη θέση της σε μια νέα εποχή δυναμικής ανάπτυξης, δημιουργίας, με πλήρη εξασφάλιση του άξιου επιστημονικού και εργατικού μας δυναμικού».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έδωσε επίσης το «παρών» στην τελετή, επεσήμανε ότι ο όλος χειρισμός στην υπόθεση των υποβρυχίων δείχνει πόσο σημαντική είναι η πολιτική συνεννόηση για τα εθνικά θέματα.

«Τα σημερινό αποτέλεσμα δείχνει ότι η διατήρηση της ικανότητάς μας σε υποδομές και έμψυχο υλικό πρέπει να αποτελεί κεντρικό άξονα της αμυντικής και αναπτυξιακής μας πολιτικής στο μέλλον», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Οι θύτες των τροχαίων εγκλημάτων έχουν ονοματεπώνυμο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς μοίρασε «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογούμενους»